Nem mindenben mások

2019.05.13. 07:05

Hetedik alkalommal is megtartották a Fogyatékkal Élők Napját Móron

A szombati esemény a Szent István parkban, illetve a Radnóti-iskolában zajlott.

Palocsai Jenő

Mindannyian mások vagyunk, szólt a közös dal a szombati esemény megnyitóján, ám kiderült, hogy nem is annyira mások, hiszen zenélni, együtt lenni, közösséghez tartozni és ragaszkodni a másikhoz ők is éppúgy szeretnek, ahogy általában az összes jó ember a földön. Itt barátok és nehéz sorsok találkoznak, megölelve egymást, nemet mondva a bezárkózásra és igent az életre, megőrizve a derűt és a humort.

Fenyves Péter polgármester úgy fogalmazott, nagy öröm látni, hogy a nehézségek ellenére is tudja itt mindenki, hogy az élet gyönyörű. A városvezető bízik abban, hogy ez a lelki összetartozást erősítő esemény örök ünnep lesz.

Tényi Sándorné, a Bice-Bóca Egyesület vezetője elmondta, idén a Lamberg-kastély Kulturális Központ a főszervező, együttműködve a családsegítővel, a Gárdonyi-iskolával és a Bice-Bócákkal. A vezető hozzátette, mindig sokan választják ezt a programot, ahol a vendégek a park fái alatt tölthetik a napot. A sokszínű megnyitó után folytatódott az élet a parkban. Játékos érzékenyítő programokon azt is kipróbálhatták az épek, hogyan lehet akadálypályán vagy a pingpong-asztal mögött helytállni, kerekesszékben ülve. Aki bevállalta, arra teli tölcsérrel várt a szomszéd fagyizó. Délután egy fergeteges Nem adom fel-koncert zárta a tavaszias napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában