rekordkísérlet

2019.05.12. 14:43

Gyerekek a magasban Fehérváron is

Szombaton pontban 11 órakor jó sok gyereket emeltek egyszerre a magasba egy rekordkísérlet kedvéért Székesfehérváron, illetve több más városban is. A nemzetközi családnap részeként nagy bulit csaptak a Palotavárosban.

S. Töttő Rita

Idén is csatlakozott Székesfehérvár az egyik legnagyobb magyarországi családi rendezvényhez, a nemzetközi családnaphoz. Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke és Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője közös szervezésében valósulhatott meg a program, amelyre idén végre szabadtéren kerülhetett sor.

Remek alkalom volt a Nemzetközi családnap a fehérvári családoknak arra, hogy egy kellemes szombat délelőttöt tölthessenek együtt gyermekeikkel – sportolva, zenét hallgatva, csápolva, ugrálóváron egyensúlyozva, majd pedig, hogy a gyerekeket a magasba emelve vegyenek részt egy kicsit nagyobb, mint országos szintű rekordkísérletben.

Sok gyermeket emeltek a magasba Székesfehérváron is egy rekordkísérlet kedvéért
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

- Tavaly a Vasvári Pál Gimnázium adott otthont a rendezvénynek, de áttettük kicsit későbbre a programot, hogy szabadtérre vihessük ki a gyerekeket – fogalmazott Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke, hozzátéve, hogy mára már az országhatárokon túlra is eljutott a rendezvény, ugyanis a Felvidéken, Erdélyben is megtartották ugyanebben az időben az eseményt.

 

Éppen ezért van nagy esély arra, hogy megdöntsék a tavalyi 3500 fős rekordot – ekkor ugyanis ennyi gyermeket emeltek a magasba ezen a napon. A SZÉNA Egyesület évről-évre díjazza a legaktívabb önkénteseket, főbb támogatóit és partnereit. Idén 11 partner, támogató, család és családtag részesülhetett Szamóca-díjban. Ezúttal Bögre Anna, Báles Rita, Fülöp Krisztián, Kerekes Kincső, Langmár István, Németh Ádám, Látrányi Viktória, Horváth Ferencné és családja, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Fehérvári Polgárok Egyesülete, valamint a Fehérvári Tűzoltó Egyesület kapta meg az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában