Az iskola eddigi munkássága

2019.05.04. 16:00

Felavatták az Arany János szakiskola Értéktárát

Az Arany János iskola Értéktár kapcsos könyve az intézmény előtti parkban áll, a pulpitust a virágkötő osztály színes dekorációja öleli körül.

V. Varga József

Felavatták az Arany János szakiskola Értéktárát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

„Közösségünk – a hivatásként megélt közös munkálkodás eredményeként – szeretetet áraszt” – hirdeti a könyv első lapja. Az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógyp edagógiai Módszertani Intézmény Értéktár avatóünnepségét pénteken tartották. A tematikus délelőttön a Föld napja, s a madarak és fák napja alkalmából vetélkedőt rendeztek, növényeket és fát ültettek.

Amint Sebestyénné Oroszi Ágnestől, a szakiskola intézményegység-vezetőjétől megtudtuk: az Értéktárban az iskola eddigi munkásságát gyűjtötték össze. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő kijelentette, az értéktár avatásán emeli a színvonalat a növényültetés. Az iskolai Értéktár kapcsos könyve nyitó oldalán egyebek között felemlíti az inkluzív nevelés, a szemléletformálás és a magas színvonalú szakmai oktatás fontosságát. (Az inklúzió fogalma az adott közösségben lévő egyének sokszínűségének és bárminemű különbözőségének elfogadását, megbecsülését, és ezen keresztül az esélyegyenlőség biztosításának egyik legerősebb szintjét jelenti.)

Felavatták az Arany János szakiskola Értéktárát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Munkásságuk számbavétele azután a széles szakmaválasztási palettával, a differenciált oktatással, a tanulmányi, kulturális, művészeti és sportversenyeken való részvétellel, az iskolai jó gyakorlatokkal folytatódik. Értéküknek tekintik sikeres pályázataikat, a kézműves műhely kialakítását, a diákönkormányzat munkáját és bázisintézményi tevékenységüket, de idetartoznak szakköreik, színházi programjuk és a tehetségsegítés. A Kiváló tehetségpont és az Örökös ökoiskola cím birtokosai.

Az ünnepségen kihirdették a délelőtti interaktív vetélkedő (hazai honos fáink, illetve az év madarai) eredményét: első helyezést ért el a 10. h osztály (kerti munkások), megelőzve a 9. f (virágkötők) és a 9. g (konyhai kisegítők) osztályt. Kiemelkedő tudásáról adott számot Tokai Tünde (9. g). A programok sorában az osztályok egynyári növényeket és fát ültettek, s felállították az asztalosipari szerelő osztály által készített madáretetőt is. „Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. / Hiányosságom váljék jósággá benned” – Weöres versét Forrás Anna kilencedikes virágkötő tanuló tolmácsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában