jótékony célra

2019.04.24. 07:30

Segítség a segítőknek: tűzoltóbált tartottak Lajoskomáromban

Bár a lajoskomáromi tűzoltóbálban az eddig megszokotthoz képest valamelyest kevesebben mulatoztak, a hangulat így is a tetőfokára hágott.

Szanyi-Nagy Judit

Jótékonyan járták a táncot a Lajoskomáromba érkezett vendégek Fotó: Szücsné Sándor Zsuzsanna

A kevesebb jelen esetben mintegy 180 főt jelent, amely egyáltalán nem rossz létszám! Főleg, hogy a tűzoltóbál nyereségét – ahogy minden évben, így most is – jótékony célra fordítják a szervezők: a helyi önkéntes tűzoltók javára.

– A nyereségből rendszerint eszközöket szerzünk be, vagy a már meglévő kellékeinket, alkalmatosságainkat javítjuk, karbantartjuk – mondta el Béczi Zoltán, az önkéntes tűzoltó egyesület parancsnoka. Persze az, hogy mire van szükségük, minden évben változó: a jelenlegi két járművük már nem fiatal, azokon mindig akad javítanivaló; sok esetben az üzemanyagköltséget fedezi a bevétel, vagy a nyereségből az elhasználódott védőeszközöket pótolják, a felülvizsgálatok költségét fizetik ki. Ezúttal kiemelt céljuk nem volt, eszközeik jobbára megfelelő állapotban vannak – tudtuk meg.

Jótékonyan járták a táncot a Lajoskomáromba érkezett vendégek Fotó: Szücsné Sándor Zsuzsanna

A bál egy informális megnyitóval indult, ekkor Boldog László egyesületi elnök és Szücsné Sándor Zsuzsanna titkár köszöntötte a vendégeket, nagy vonalakban beszámolva arról, az előző évben miként működött az egyesület, a tagok hány órát töltöttek készenlétben. A szórakozás eztán kezdődött el: a batyus jellegű bál résztvevői kötetlenül beszélgettek egymással, táncoltak, két hordónyi grátisz sört fogyasztottak (persze nem fejenként!) és a tombolanyereményekért versengtek. A fődíjak között belépőjegyek (a tamási fürdőbe és a júniusi szabadhídvégi Siópart ROCK Fesztiválra) szerepeltek, valamint a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet képviselő csapat által felajánlott parasztsonkát is megnyerhették a tombolázók. A bál nyeresége 100 ezer forint körüli összeg szokott lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában