közösségi kertészkedés

2019.04.16. 07:10

Önkéntesek segítettek a levendula pótlásában Iszkaszentgyörgyön

Finn „segéderők” támogatásával zajlik a községben a közterületek parkosítása, melybe most a lakosok is bekapcsolódtak.

B. Kiss László

Közösségi kertészkedésre mindeddig nem volt példa Iszkaszentgyörgyön

Fotó: közösségi oldal

Csaknem kéttucatnyian vettek részt vasárnap délután azon a közösségi kertészkedésen, melyet Fülöp Judit, a közösségi tér, az ikszt vezetője, valamint Durmits Gáborné, az önkormányzat egyszemélyes kft.-jének, az Iszkomnak egyik, kertész végzettséggel rendelkező munkatársa szervezett. A József Attila utca végénél található hangulatos parkban tíz évvel ezelőtt rengeteg levendulát ültettek. Ezeket az ágyásokat gyomlálták, pótolták, frissítették most az önkéntesek. A munkával nem végeztek, ezért azt a hét első felében is folytatják.

Közösségi kertészkedésre mindeddig nem volt példa Iszkaszentgyörgyön
Fotó: közösségi oldal

A parkban az Iszkom kicserélte a kerti pavilont is, mert a régi elkorhadt. Az újat – Németh János ügyvezető ötlete nyomán – a község egykori birtokosainak, a Pappenheimek 93 éves leszármazottjáról, Sybill de Molláról nevezik majd el – ezt már Gáll Attila polgármester mondta el lapunknak. Ugyancsak tőle tudtuk meg, hogy két finn diák is a faluba érkezett, akik kertészeti középiskolába járnak. Ők is besegítenek majd a közterületeken.

A falu közterületeit is gondozó kft.-nek egyébként további faluszépítő tervei is vannak. A Fehérvárt Iszkával összekötő kerékpárúthoz üdvözlő kaput álmodtak meg, a körforgalomban pedig a község kastélyának sziluettjét ábrázoló, különleges alkotást szeretnének elhelyezni – tájékoztatott Németh János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában