borúlátó vagy őszinte?

2019.04.22. 10:50

Olvasóink szerint a magyarok nem tudnak összefogni

Olvasóinkat arról faggattuk, vajon lesz-e esélyünk felépíteni az egykori koronázó katedrálisunkat, képesek-e a magyarok olyan mértékű összefogásra, mint a franciák?

Feol.hu

Párizs, 2019. április 16. Emberek fényképezik az elõzõ este folyamán leégett párizsi Notre-Dame székesegyházat 2019. április 16-án. A lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetõszerkezetnél keletkeztek, és onnan terjedtek tovább. A tûz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetõszerkezete. MTI/AP/Christophe Ena

Forrás: MTI/AP

Fotó: Christophe Ena

A Notre Dame restaurálása közben kapott lángra az állványzat, s onnan terjedt át a tetőzetre. Az egész világot megdöbbentette a hír, a franciák kéztördelve imádkoztak az utcákon, s oly mértékű nemzetközi összefogás indult el útján, melyet kevesen tudtunk volna elképzelni.

Ennek kapcsán kérdeztük meg Önöket, mit gondolnak arról, a magyar koronázótemplomot újjá tudnánk-e építeni hasonló mértékű összefogással vagy sem?

Olvasóink 24%-a szerint képesek lennénk, hiszen ennyire tiszteljük saját történelmünket. A szavazatok 28%-a szerint valóban képesek lennénk rá, de ma nem ez a legfontosabb feladat.

És végül lesújtó, 48%-os szavazati aránnyal gondolják úgy Olvasóink, hogy egyáltalán nem lennénk képesek ilyen mértékű összefogásra.

 

Vezető képünk forrása: MTI/AP/Christophe Ena

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában