Új birodalom az apróságoknak

2019.04.05. 07:00

Két tucat új férőhellyel bővült a móri Nefelejcs Bölcsőde

Csütörtök délután avatták fel ünnepélyes keretek között a móri Nefelejcs Böl­csőde új csoportszobáit. A város fenntartásában és üzemeltetésében lévő intézmény fejlesztésére, kapacitásbővítésére nyert pályázat meghozta a gyümölcsét.

Palocsai Jenő

Fenyves Péter, Törő Gábor és Molnár Krisztián adta át az új csoportszobákat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megye északnyugati sarkában fekvő, jelentős iparral bíró város több önkormányzati épületén is végzett és végez energetikai és korszerűsítési beruházásokat. Nemrég befejeződött a bölcsőde felújítása és átépítése. A védőnői szolgálat kikerült az épületből, mert a bölcsődei ellátás fejlesztésében két csoportszobával bővült az intézmény. Ezt a folyamatot nemcsak a határ­idő, hanem az ebben érdekelt szülők is sürgették, mivel sok édesanya szeretne minél előbb visszatérni a munka világába.

A teljes egészében pályázati támogatásból megvalósult beruházás közel negyvenmillió forintba került. A munkálatoknak köszönhetően elkészült a két új csoportszoba, egy torna- és egy logopédiai szoba, egy akadálymentesített vizesblokk is. A korábban 76 férőhelyes intézmény most 24 hellyel bővült, a belső terek átépítésével.

Fenyves Péter, Törő Gábor és Molnár Krisztián adta át az új csoportszobákat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mostantól egy század apróság délelőttjei telnek majd biztonságban és közösségben Móron. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Fenyves Péter polgármester. A városvezető megköszönte a sok segítséget, melynek eredményeként megszületett ez a fejlesztés, amely túlnyomó részben móri kivitelezők keze munkáját dicséri.

Molnár Krisz­tián mondott avatóbeszédet. A Fejér Me­gyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy ez a város kiemelkedően jól teljesített, amit az is bizonyít, hogy nem kevesebb mint 19 nyertes pályázattal kétmilliárd forintnyi értéket „épített be” az elmúlt időszakban.

Törő Gábor országgyűlési képviselő beszédében rávilágított arra, hogy az ilyen fejlesztések elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kormány családvédelmi programjai sikeresek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában