terelésekre is számítani kell

2019.04.18. 11:56

Két héten belül elkezdődik a Zsolt utca felső szakaszának felújítása

Most egy alaposan megkopott út és girbegurba kiemelt szegély fogadja a (Tolsztoj utca sarkán található) Zsolt utcai játszótérre érkezőket. Nem marad ez így sokáig!

Szanyi-Nagy Judit

Az utat várhatóan két héten belül kezdik el felújítani: ekkor nemcsak az aszfaltréteget cserélik a szakemberek, de lokális szegélyjavítást is végeznek, valamint a burkolatba süllyedt fedlapokat cserélik, szintbe emelik. Mindemellett a Zsolt és a Géza utca csomópontjában egy új gyalogosátkelőhelyet alakítanak ki, ehhez kapcsolódóan a közvilágítás lámpáit cserélik, a Papagáj-telep mellett található elhasználódott járdát pedig szintén felújítják.

A munkálatokat egy – városgondnoksági pályázat útján – kiválasztott kft. végzi el. A területen ez idő alatt kisebb-nagyobb terelésekre kell számítani – hangsúlyozta Bakró-Nagy Tamás műszaki ellenőr.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő kiegészítésképpen elmondta: a Zsolt utca alsó szakaszát pár évvel ezelőtt már felújították, most a Kadocsa utcától a Karinthy térig tartó rész következik. A munkálatok idejére a lakosoktól türelmet kér, hiszen a kivitelezés nemcsak úttereléssel, de várhatóan porral és zajjal is jár majd.

A felújításokat – a buszmegállók közelében kijelölt gyalogosátkelőhelyet is beleértve – a lakosok kérték. „Végre! El sem hiszem, nagyon örülök neki!” – fejezte ki örömét az egyik, közelben lakó idős férfi, amikor megtudta, miről is szólt a sajtótájékoztató.

A kivitelezés közel 45 millió forintból valósul meg; a beruházás a kezdéstől számítva várhatóan 45 napon belül készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában