vár a Vál-völgy

2019.04.14. 15:00

Izgalmas húsvéti tojáskeresés, locsolkodás a kisvasúton

A négynapos húsvéti ünnep alatt az egész ország megmozdul majd. A Vál-völgyi Kisvasúthoz is érdemes lesz ellátogatni.

FMH

Forrás: Pixabay

A Vál-völgyi Kisvasút a négynapos ünnep alatt is közlekedik, április 20-21-én pedig különleges tojáskereső és locsolkodó programba is bekapcsolódhatunk. A megye északi részén lévő vonalon egyrészt alkalmi locsolkodásra lehet számítani, a kisgyerekeknek pedig különböző színű tojásokat rejtenek el a felcsúti vasútállomáson és a megállóhelyek környékén. Ha a kicsik megtalálják a tojásokat, azokat a jegypénztárban ajándékcsomagra válthatják be. Ám ez még mind semmi! A vonaton lufi hajtogató óriásnyuszik lepik meg a gyerkőcöket, akik a nap során kérhetnek arcfestést, bekapcsolódhatnak kézműves-foglalkozásba, díszíthetnek tojást. Aki kéri, annak készítenek hajfonatot, de a szórakozást és az igényes kikapcsolódást segítik a népi játékok, sőt még házisütemény-készítés is várható.

Aki megunta az ünnepi kisvasutazást, illetve szünetet tartana benne, az benézhet a szomszédos, negyven hektáros Alcsúti Arborétumba. Az ország egyik legeredetibb és legrégibb angolpark jellegű kertje bőséges kikapcsolódási lehetőséget nyújt minden évszakban a kirándulók, túrázók számára. Az arborétumot az ország legértékesebb élőfa-gyűjteményeinek egyikeként tartják számon. Szomszédságában található az Alcsútdobozi Kalandpark, ahol a még aktívabb kikapcsolódást kedvelők találhatják meg a számításukat.

A focirajongók a Puskás Akadémia megállóhely környékén megnézhetik az ország egyik legszebb futballközpontját, ahol az idegenvezető minden relikviát és nevezetességet megmutat a játékosok öltözőjétől kezdve egészen a VIP-páholyig.

A programokat a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában