mintegy háromszáz vendég érkezett

2019.04.30. 07:20

„Indulj el egy úton” vetélkedő Seregélyesen

Bizonyosan az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb ifjúsági természetjáró vetélkedője az, aminek „Indulj el egy úton” címmel évről évre a Seregélyesi Baptista Általános Iskola ad otthont.

Tihanyi Tamás

ifjúsági természetjáró vetélkedő

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az oktatási intézménybe idén is összesen mintegy háromszáz vendég érkezett a Felvidékről, Erdélyből és az anyaország szinte minden részéről. Az 55 csapatnak elméleti és gyakorlati feladatokkal egyformán meg kellett küzdenie. A kérdéseket elsősorban a földrajzról, a geológiáról, a természetjárásról, a környezetvédelemről, a hegymászásról és a magyarországi Kéktúra útvonaláról fogalmazták meg a diákoknak.

ifjúsági természetjáró vetélkedő
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Különlegessége volt a kihívásnak, hogy a délelőtti 14 állomás után a délutáni 27, különböző nehézségi fokozatú, ezért eltérő pontozású feladat végrehajtása közül a csapatok maguk választhattak: az összes állomást ugyanis lehetetlen volt végig járni. Sajtos József igazgató és versenyrendező, valamint az őt segítő pedagógusok munkáját neves szakemberek segítették, közöttük már évek óta ott van, s idén is ott volt a legendás hegymászó, Kollár Lajos is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában