Borsos figyelemfelkeltés

2019.04.04. 07:00

Kamerák kereszttüzében: huszonnégy órás sebesség-ellenőrzés Fejérben

Sem a megyeszékhelyet, sem a környező településeket nem kímélte az Európából induló kezdeményezés, amelynek szellemében egy álló napon át dolgoztak a traffipaxok.

Palocsai Jenő

Országszerte mértek a rendőrök a kezdeményezés keretein belül

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szerda reggeltől csütörtök hajnalig a szokásosnál több félnivalójuk volt az autósoknak, motorosoknak. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3–4. között 24 órás sebesség-ellenőrzést hajtott végre a rendőrség az egész országban, így Fejérben is. A mérési helyszíneket nem tapasztalatok vagy statisztikák szülték, hanem állampolgári javaslat alapján határozták meg őket. Csak a megyében 87 elektronikus levél érkezett a témában a rendőrséghez, melyben az állampolgárok 125 helyszínt említettek mérésre alkalmas helynek. A közlekedésrendészeti elemzőmunka eredményeit is figyelembe véve a megyei rendőr-főkapitányság hatvan helyszínt jelölt ki erre a speedmaratonra.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Csiprik Csaba rendőr alezredes azt mondta, nem a bírságolás a cél, hiszen az csak egy eszköz a közlekedésbiztonság fenntartása céljából.

Országszerte mértek a rendőrök a kezdeményezés keretein belül
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szerda délután Székesfehérváron, a Vásárhelyi utcában is mértek. A közeli gyárból a délelőttös műszak már szerencsésen hazatért, mire működésbe lendült a háromlábú. A sövény tövébe rejtett sokszemű készülék egyszerre mérte a távolodó és a közeledő autók sebességét. A rossz hír gyorsan terjed, így fél óra alatt csak egyszer csipogott a járőrök zsebében a mobil, amire maga a sebességmérő eszköz küld automatikusan üzenetet, ha kapás van. Az említett útszakaszon nemcsak a kék-fehér motorok és autók lassították a forgalmat, hanem az út minősége is, hiszen az egyébként is egyenetlen aszfaltot elhagyott sínek és macskakövek is szabdalják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában