Jancsár utca,és a Sziget utca jött a sorban

2019.04.11. 07:25

Hétszáz négyzetméter járda újult meg Fehérváron

Szerdán délelőtt zajlott a Jancsár utca 1–5. és 39–41. szám, illetve a Sziget utca 33–35., 35–41. és 47–51. szám közötti felújított járdaszakaszok műszaki átadása.

ÖKK, Majer Tamás

A városrészben már harmadik éve folynak hasonló, az utak, járdák és a parkolók felújítását célzó munkálatok. Ezek frissen elkészült ütemében közel 700 négyzetméter járdaburkolat újult meg.

Farkas László, a 7-es számú választókörzet önkormányzati képviselője az átadáson elmondta, a több mint három évtizeddel ezelőtt megépült lakótelepen – az állagmegóvás mellett – indokolt volt a felújítás is.

– Ahogy a város többi részében, úgy a Palotavárosban is 3 éve kezdődtek el az út-, járda- és parkolófelújítási munkák. Ezen időszak alatt 200 millió forint jutott a különböző beavatkozásokra – adott tájékoztatást Farkas László. – Élhetőbb lett Palotaváros környezete – folytatta értékeléssel, s kifejezte azon reményét: lesz folytatás.

Az aszfalt kopórétegének bontása és új építése mellett a meglévő alépítmények és szegélyek szükség szerinti javítása és cseréje is megtörtént a beruházás részeként. A kopóréteg cseréjére minden esetben AC 4 és AC 8 jelű keverőtelepi aszfaltból, bitumenemulziós előkenéssel, 3 centiméter vastagságban, gépi terítéssel és hengerezéssel történt. A munka 100 százalékban önkormányzati finanszírozásból valósult meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában