Átadták a családok házát

2019.04.18. 07:00

Határidőre elkészült a közösséget szolgáló létesítmény Sárkeresztesen

Sok szervezés, munka és azok koordinálása után elkészült a szociális alapellátásnak helyet adó épület felújítása, átépítése és modernizálása a településen. A családok házának is hívhatjuk!

Palocsai Jenő

Sárkeresztes polgármestere külön kiemelte a körzet országgyűlési képviselője és a megyei közgyűlés elnöke segítségének fontosságát

Fotó: Igari Balázs

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán az újjávarázsolt épületet Sárkeresztesen. Krähling János, a település polgármestere mondott elsőként beszédet a 45,7 millió forintból felújított épület udvarán. A megjelent hallgatóságnak, illetve az elöljáróknak felsorolta, mi is történt ezen a helyen az elmúlt időszakban. A község önkormányzata lehetőséget kapott a szociális alapellátásnak helyt adó épület felújítására, valamint a szükséges eszközök beszerzésére. A fejlesztés során a szociális alapellátást a Kossuth Lajos utca 44. szám alatti épületből áthelyezték ide, a Kossuth utca 1. szám alá. Nemcsak egyszerűen megújult az épület, hanem a belső tereket is átépítették, az új funkciók számára alkalmassá téve a korábban orvosi rendelőként működő ingatlant.

Csoportszoba, váró és babamama szoba is helyet kapott az épületben

Krähling János, Sárkeresztes polgármestere elmondta, hogy az energetikai korszerűsítés keretében sor került a tetőszerkezet teljes cseréjére, szigetelésére, a falak külső hőszigetelésére, a nyílászárók, majd a homlokzati vakolat cseréjére. Belül kialakítottak egy irodát, egy csoportszobát és egy várót. A faaprítékos kazán külön helyiségbe került, de van kávékonyha és raktár is. Helyet kapott még egy személyzeti és egy baba-mama szoba. Az akadálymentesítés szellemében készült a parkoló, az épületbe vezető járda és az új mosdó is. A közösségi térbe új bútorok is kerültek, és a gondozók munkáját már új informatikai eszközök és konyhai felszerelések segítik. A település vezetője külön köszönetet mondott Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének és Törő Gábor országgyűlési képviselőnek a lehetőségért. A járási hivatalvezetőnek, Dancs Norbertnek és a kormányhivatal igazgatójának, Tanárki Gábornak is megköszönte a segítséget.

Sárkeresztes polgármestere külön kiemelte a körzet országgyűlési képviselője és a megyei közgyűlés elnöke segítségének fontosságát
Fotó: Igari Balázs

Példaértékű, ahogyan ez a település kezelte ezt a pályázatot

Molnár Krisztián hangsúlyozta, hogy az eredmény elsősorban Magyarország kormányának az érdeme, amely az ezeréves Szent István-i rendszert helyreállítva sok terhet levett a megyék válláról. Törő Gábor ehhez kapcsolódóan elmondta, hogy csak Fejér megyében 60 milliárd forintot fordít fejlesztésre a kormány. A képviselő azt mondta, példaértékű, ahogyan ez a település kezelte ezt a pályázatot, hozzátéve, hogy nevezhetjük ezt az épületet a családok házának is. Az ünnepélyes átadón helyi iskolások verseket mondtak és Badi Virág dalokat énekelt, a jelenlévők legnagyobb örömére, majd az új épületbe vonult a közönség és Keresztesre jellemző módon házi süteményekkel, rétesekkel és nagy szeretettel fogadták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában