Kultúra, gasztronómia, sport és szabadidő egy héten át

2019.04.29. 07:15

Forogtak a fakanalak a sárkányölő ünnepén Móron

Idén is ezrek fordulnak meg a város második legnagyobb szabású rendezvényén. Mindenki talál neki tetsző programot a Szent György-heti Vigasságokon, amely keddig tart.

Palocsai Jenő

Rönkhajító verseny és lovagi torna is színesített a napot Fotó: Nagy Norbert

Szombaton rotyogtak az üstökben a borral is ízesített ételek a Lamberg-kastély parkjában. Az Ezerjó Fakanálforgató Versenyt ebben az évben is a Móri Borbaráthölgyek Egyesülete szervezte.

Félezernél is több ember feszegette saját határait a futóversenyen

Bäcker Zsuzsanna, a civil szervezet vezetője adta át az elismerő okleveleket, felajánlott különdíjakat és ajándékokat a 35 főzni szerető alakulatnak. A főszervező elmondta, hogy a csapatok által készített ételek ízletesek voltak, és a résztvevők nagy gondot fordítottak az ízléses tálalásra is. Az esővel fenyegető időjárás megkegyelmezett szervezőknek és résztvevőknek egyaránt. Az egyesületi elnök elárulta, hogy ez nem véletlen, ugyanis Szent Ritát, a reménytelennek tűnő ügyek védőszentjét hívták segítségül.

A móri kórház dolgozóiból álló csapat nyerte meg az Ezerjó Fakanálforgató Versenyt Fotó: Nagy Norbert

A főzőversenyen végül a móri kórház dolgozóiból álló csapat, a Gastro-Medic végzett az első helyen, a győzelemért járó elismerést a város polgármestere, Fenyves Péter adta át a színpadon. A hivatali dolgozók Ész-Járás csapata lett a második a Mór-Zsákat megelőzve.

Vasárnap 522 sportember állt rajthoz a Móri Ezerjó Félmaratonon. Az önkormányzat égisze alatt megrendezett futóverseny főszervezője, Geszler Csilla elmondta, hogy hatodik alkalommal startol el a mezőny a város szívéből, ám most először 42 kilométerre, a teljes maratoni távra is lehetett nevezni.

Rönkhajító verseny és lovagi torna is színesített a napot Fotó: Nagy Norbert

A legnépszerűbb táv az utcákon zajló 5 kilométeres „városnézés” volt, melyen 181 futó indult. Közülük Juhász Eszter és Telek Máté emelkedett ki. A 10 kilométeres távon Vigh Réka és Balom Soma utasította maga mögé a többi versenyzőt. A 21 kilométeren át zajló versenyen 116-an indultak. Itt Jurenka Zsófia és Bogos Tamás futott be elsőnek a fiatalok közül, míg Michtiov Emese és Zabari János a 36 év feletti korosztályból. A teljes maratoni távon a hölgyek közül Schmidt Adrienn, a férfi kategóriában Sánta Botond hozta a legjobb időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában