Nemzetközi családnap

2019.04.17. 15:30

Családi rekordkísérletre készülnek a családok palotavárosi parkjában

Idén is csatlakozik Székesfehérvár a Nemzetközi családnap rendezvényéhez. Rekordkísérletre készülnek május 11-én 11 órakor: a cél, hogy minél több gyermeket emeljenek egyszerre a magasba.

S. Töttő Rita

A Csapó utca és a Bátky Zsigmond utca által határolt füves területen kialakított játszópark, valamint az a melletti 20-szor 40 méteres futballgrund avatásával egybekötött sajtótájékoztatót tartott kedden Bálesné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke és Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője. Ez volt a legjobb alkalom arra, hogy egy családosoknak kialakított nagyszabású játszó- és sportpark átadásán jelentsék be az érintettek: az egyik legnagyobb magyarországi családi rendezvényhez idén is kapcsolódik Székesfehérvár. Bálesné Elekes Rita a május 11-én rendezendő, nyolcadik alkalommal megtartott Nemzetközi családnap országos rendezvényére hívta fel a figyelmet:

– Pontban 11 órakor rekordkísérletre készülünk. Az egész országban egyszerre, közel húsz helyszínen megpróbálunk minél több gyermeket a magasba emelni – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a rendezvény fővédnöke Böjte atya, valamint Kiss Gergely olimpiai bajnok. – A cél gyakorlatilag a figyelemfelhívás arra, hogy minél több gyermek szülessen, illetve az, hogy a kívánt gyermekek egyáltalán meg tudjanak születni.

A sajtótájékoztató egyben tehát játszótér és grundavató is volt, melyet egy minifocikupa követett a környék iskoláinak fiú- és lánycsapataival. Vízi Attila, a körzet önkormányzati képviselőjének közbenjárására, egy 50 millió forintos belügyminisztériumi pályázatnak, valamint Cser-Palkovics András polgármester 12 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

Vezető képünk a tavalyi rekordkísérleten készült. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában