Kamerával a biztonságért

2019.04.16. 13:30

Bizottsági és testületi üléseket tartottak Enyingen

Több, a város lakóit érintő kérdésben született döntés a hétfői bizottsági és testületi üléseken.

Szanyi-Nagy Judit

Ingatlanügyekkel is foglalkozott a testület, közte Viplak Tibor polgármester (b) és Gebula Béla Ákos képviselő

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Enying önkormányzata energetikai korszerűsítésre nyert 23 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást. Az összegből az enying-kabókapusztai művelődési ház energiaköltségeinek csökkentését célozták meg. Mivel az épület régi építésű, felújításra szorul, gépészetét korszerűsíteni szükséges a költséghatékonyabb ellátás érdekében. A bizottság egy lepsényi székhelyű ajánlattevőnek szavazott bizalmat és hirdette ki a közbeszerzési eljárás nyertesének, bár a megajánlott ellenérték bruttó 374 ezer forinttal meghaladja a bontási jegyzőkönyvben is közölt rendelkezésre álló anyagi fedezetet. Ezt saját forrásból kell biztosítaniuk.

Ingatlanügyekkel is foglalkozott a testület, közte Viplak Tibor polgármester (b) és Gebula Béla Ákos képviselő
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A megjelentek elfogadták a közbiztonság megerősítését és a zöld város megvédését (beleértve az illegális hulladéklerakók felszámolását) célzó kamerarendszerek telepítését. A tavalyi tíz darab kameráról szóló határozatot visszavonták, már 19 kamerára pályáznak – ebből 12 a Zöld város program keretében megújuló területen, a maradék hét Enying további részein helyezkedne el a sikeres (önerőt is magában foglaló) pályázatot követően. A központi rendszert a katolikus templom tornyában, míg az átjátszót a református templom tornyában „rejtenék” el. Erről ez utóbbi helyszínen még zajlik az egyeztetés.

Enyingen 2015-ben készült el a szennyvízcsatorna-hálózat és -tisztítómű. A jótállás ez év végén jár le. Az önkormányzat 13 alkalommal végzett felmérést, legutóbb március 19-én. A bizottság tagjai kérik a lakosokat, mielőbb tegyék meg a beruházással kapcsolatos észrevételeiket, hiszen a felmerült problémákat most lehet könnyen, időben kijavítani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában