A mentális egészségi állapot sem elhanyagolható

2019.04.17. 07:02

Behálózott nemzedék – Zacher Gábor a Tóparti Gimi vendége volt

„Semmi.” Valószínűleg minden szülő és gyermek ismeri ezt a választ, amely leginkább a „mi történt ma az iskolában?” kérdést követően hangzik el.

Szanyi-Nagy Judit

Szombat hajnalban a fiatal egyedül dönt arról, kipróbál-e bármit is – mondta Zacher Gábor

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium auláját az egyes osztálytermekbe hívogató plakátok lepték el, jelesül: tópartis hét zajlik az intézményben. A keddi nap az egészség jegyében telt, a tanulók Zacher Gábor toxikológust mint vendéget fogták közre. A szakembert az iskolai diákbizottság elnöke, a tizenegyedik osztályos Szabó Antónia köszöntötte, kiemelve: „mivel eléggé akarták, hát létrejött ez a rendezvény”.

Szombat hajnalban a fiatal egyedül dönt arról, kipróbál-e bármit is – mondta Zacher Gábor
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A neves toxikológus köz­érthető nyelven beszélt a digitális nemzedéknek saját közegükről, arról, hogy ma már nemcsak az alkohol, a cigaretta vagy a drogok okozhatnak függőséget, de a mobiltelefon, a számítógép, valamint önmagában a Facebook is. Az értékteremtésben pedig továbbra is nagy szerepe van a családnak, amelynek tagjai a minőségi beszélgetésekkel is sokat segíthetnek. Például úgy, ha kerülik a bevezetőben említett frázist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában