Az SNI gyerekekre hívták fel a figyelmet

2019.04.25. 07:35

Az esélyegyenlőség nevében szépült meg a pláza és a várfal közti tér

Esélyegyenlőségi érzékenyítő program keretében újították meg fehérvári diákok a pláza és a várfal közti teret szerdán. Virágokat ültettek és padokat festettek, így hívták fel a figyelmet sajátos nevelési igényű társaikra.

S. Töttő Rita

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak a Városgondnokság munkatársai segítettek kertészkedni az Esélyegyenlőség kertjében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nyolcadik alkalommal kerülhetett sor az Esélyegyenlőségi Tematikus Programsorozat megnyitójára szerdán, a pláza és a várfal közti parkban, amelyet egyébként az Esély­egyenlőség kertjének is hívnak Székesfehérváron. A megnyitón a rendezvény fő­védnöke, Fülöp Anita, a MűhelyVilág Alapítvány ku­rátora, valamint Horváth-­Tancsa Ágnes, Székesfehérvár családügyi tanácsnoka ismertette a részleteket: mint kiderült, a 2016-ban életre hívott alapítvány idén először vette át a programsorozat szervezését – működésének célja ugyanis egyébként is az, hogy támogassa a sajátos nevelési igényű, valamint a fogyatékossággal élő gyerekek társadalmi integrációját.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak a Városgondnokság munkatársai segítettek kertészkedni az Esélyegyenlőség kertjében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ez a program pedig kiválóan alkalmas erre. A Székesfehérvári SZC Árpád Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjainak kertészkedését Székesfehérvár Városgondnokságának szakemberei segítették, melynek köszönhetően megújulhatott a park.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában