kiemelkedő tevékenység

2019.03.05. 07:20

Warvasovszky Tihamér Solidus-díjat kapott

Domokos László elnök átadta az idei Solidus-díjakat az Állami Számvevőszék hatodik nemzetközi integritás szemináriumának nyitókonferenciáján. A 2016-ban alapított elismerést Warvasovszky Tihamér alelnök és Einar Gørrissen, az INTOSAI Fejlesztési Kezdeményezése vezérigazgatója vette át.

FMH

Warvasovszky Tihamér Domokos Lászlótól vehette át a díjat Fotó: ÁSZ

A Solidus-díj azoknak a természetes személyeknek adományozható, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék céljainak eléréséhez, tevékenységének ellátásához és fejlesztéséhez, alkotmányos szerepének betöltéséhez, és társadalmi megbecsüléséhez.

Warvasovszky Tihamér Domokos Lászlótól vehette át a díjat Fotó: ÁSZ

A díjjal a magyar állampolgárok részesülhetnek anyagi elismerésben, amit Warvasovszky Tihamér a Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványnak ajánlott fel. Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár egykori polgármesterét, 2010. július 5-i hatállyal választotta az Országgyűlés az Állami Számvevőszék alelnökévé, amely pozíciót jelenleg is betölti, napjainkig kiemelt szerepet tölt be az Állami Számvevőszék szervezeti és szakmai megújulásában, folyamatos fejlesztésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában