Küldetés és szolgálat

2019.03.30. 07:20

Visszatért Székesfehérvárra a 22. váltás állománya

A Magyar Honvédség EUFOR Kontingens 22. váltásának visszafogadó ünnepségét péntek délelőtt tartották az Alba Regia Laktanya alakuló­terén.

V. Varga József

Köszöntötték a katonákat, és elismerték odaadó munkájukat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fölsorakoztak a misszió tagjai, fúvószene szólt, oldalról a családtagok, a hozzátartozók figyelték szeretteiket. A ceremónia a csapatzászló érkezésével és az elöljáró, Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök támogató helyettesének fogadásával vette kezdetét, majd az elismerések, kitüntetések átadása és a Békefenntartási jel adományozása következett.

A kontingens 22. váltásának állományában a külszolgálat teljesítése során tanúsított átlagon felüli, kiemelkedő munkája, példamutató tevékenysége elismeréséül Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Emléklapot adományozott Nagy László őrnagynak, Bátki Tiborné törzszászlósnak és Lázár Csaba szakaszvezetőnek. Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka ugyancsak Emléklapot adományozott Szalai Gábor főtörzsőrmesternek, Takács Zoltán főtörzsőrmesternek, Vigh Dániel Tibor törzsőrmesternek és Fellai Károly őrmesternek.

Köszöntötték a katonákat, és elismerték odaadó munkájukat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Részt vett az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök, Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője és Égi Tamás, Székesfehérvár alpolgármestere.

Sáfár Albert dandártábornok beszédében külön is köszöntötte a hazatérő katonákat és családtagjaikat. A délszláv válság rendezésének végrehajtását biztosító európai uniós irányítás alatt álló műveletekben 2004 óta veszünk részt – hangsúlyozta. Szerepvállalásunk az egyéni beosztásoktól a századszintű részvételig fokozatosan bővült. Hazánk több mint 160 katonával a harmadik legnagyobb hozzájáruló nemzet a békefenntartó erőkhöz.

 

– Legyenek büszkék arra, hogy ebben a misszióban teljesítettek szolgálatot! – zárta köszöntőjét.

A visszafogadó ünnepség díszmenettel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában