A mi kincsesládánk

2019.03.28. 07:00

Véget ért a vetélkedő a megye értékeiről

Szerdán rendezték meg A mi Fejér Megyei Kincsesládánk vetélkedő döntőjét és eredményhirdetését is.

B. Kiss László

A vetélkedőre benevezett valamennyi diák jutalomban részesült

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér megyei értékek és a hungarikumok adták a témáját annak a vetélkedőnek, amelyet – A mi Fejér Megyei Kincsesládánk címmel – általános és középiskolás tanulóknak hirdetett meg a Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen. A versenyre 16 iskolából összesen 36 csapat nevezett. Az első két forduló online módon zajlott, és az itt elért eredmények alapján a középiskolások mezőnyéből öt, az általános iskolásokéból nyolc csapat kapott lehetőséget a döntőn történő részvételre. A döntőt – és az eredményhirdetést is – szerdán rendezték a megyeházán. Az eredményhirdetés a díszteremben zajlott, ahová a játékra benevezett valamennyi diákot meghívták.

A középiskolások mezőnyében a fehérvári Tóparti gimnázium egyik csapata nyert
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A mi Fejér Megyei Kincsesládánk döntőjében a középiskolások vetélkedésén Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke vezette a zsűrit, melynek Petrin ­László, a Fejér Megyei Kormány­hivatal főigazgatója és Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője, a megyei Önkormány­zati ­Hivatal vezetője voltak a ­tagjai.

Az általános iskolások vetélkedőjén Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke, megyei képviselő volt a bírálóbizottság elnöke, s abban Balogh Zoltán, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság és a megyei közgyűlés tagja, valamint Hajnalné Szecsődi Zsuzsanna, a megyei önkormányzat jegyzői kabinetvezetője foglalt még helyet.

A vetélkedőre benevezett valamennyi diák jutalomban részesült
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az eredményhirdetéskor Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Röviden beszélt, mert – mint mondta – a diákok már igazgatottan várták, hogy kiderüljön: kik nyerték a második alkalommal meghirdetett vetélkedőt.

Nos, a középiskolások versenyében a fehérvári Tóparti gimnázium egyik csapatának tagjai – Mihalek Anna, Kelemen Ádám, Tóth Zsombor, Romhányi Blanka Zoé – diadalmaskodtak. Felkészítő tanáruk Szászi József volt. Az általános iskolások közül a csákvári Esterházy Móric iskola tanulói – Kovács Alexa, Mester Bettina, Néráth Katalin, Janky Bendegúz – szerezték meg az első helyet. Őket Némediné Varga Judit készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában