Év Rendőre kitüntető címet alapítottak

2019.03.11. 07:10

Ütemtervet dolgoztak ki az útfelújításra a sárbogárdiak

A képviselő-testület pénteki ülésén módosította a város díszpolgári címének és kitüntetéseinek alapításáról és adományozásáról szóló önkormányzati rendeletét: az eddigi elismerések mellett Év Rendőre kitüntető címet alapított a rendőri állomány megbecsülésének kifejezésére.

V. Varga József

Sárbogárdi napok – Ifjúsági park

Fotó: FMH Archív

A városi kitüntetések a következők: Sárbogárd Város Díszpolgára, Sárbogárd Város Szolgálatáért, Év Rendőre, Sárbogárd Város Gazdasági Fejlődéséért, Sárbogárd Város Oktatásáért, Sárbogárd Város Sportjáért, Sárbogárdi Talentum.

A Sárbogárdi napok nyitánya a főzőcske
Fotó: FMH Archív

A képviselők 18 millió forintos költségvetéssel elfogadták a Sárbogárdi napok idei, június 1-jei és 2-ai rendezvénysorozatának tervezett programjait. Szombaton a hagyományos családi főzőversennyel nyitnak, helyi termékek vásárával, gastro stand-uppal készülnek, bemutatkoznak a civil szervezetek, íjászok „céloznak”, tánckavalkád varázsol, koncertezik Kovács Kati, az Anna and the Barbies és a Halott Pénz. Vasárnap rendezik a városi gyermeknapot, lesz történelmi bajvívás, népi fajátékok, kézműves játszóház, RC modellezés. A dumaszínházban Janklovics Péter mondja a magáét, este Nagy Feró és a Beatrice, majd a Magna Cum Laude lép színpadra.

Sárbogárdi napok – Ifjúsági park

A grémium elfogadta az útfelújítási és útkarbantartási munkálatok ütemtervét, és meghatározta a legszükségesebb balesetveszély elhárítási, állagmegóvási feladatokat. A közlekedési és utcanévtáblák cseréjére, pótlására 500 ezer, az aszfaltos utak felmérést követő kátyúzására 4,5 millió, a vizes makadám utak, murvás utak javítására 1,5 millió, a járdák javítására 500 ezer forintot különítettek el. Határidőket is kitűztek: a balesetveszélyes helyek kátyúzását az észlelést követően azonnal, a makadám utak javítását március-áprilisban, az egyéb útjavításokat július-augusztusban el kell végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában