Az emlékezés fontossága

2019.03.15. 17:07

Díszpolgári címet adtak át Martonvásáron és Ercsiben is

A két kisvárosban csütörtökön, illetve pénteken emlékeztek meg március 15-ről, 1848–49 hőseiről.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ercsiben csütörtökön kora este, a koszorúzás után az Eötvös iskola 5. c osztálya és a Szalintra Táncegyüttes adott műsort a művelődési házban. Ezután Győri Máté polgármester szólt a közönséghez, majd szintén ő és Gólics Ildikó képviselő adták át az önkormányzati kitüntetéseket. Az Ercsi Város Díszpolgára címet ezúttal Szili Istvánné érdemelte ki, akinek érdemeit hosszan sorolták a méltatásban. Gyermekekért díjban részesült Papp Melinda, Pedagógiai díj kitüntetést kapott Conti Róbertné. A Közszolgálati díjat Schrickné Kovács Szilvia vehette át, a Közegészségügyi díjjal Hujber Ferencnét tüntették ki. Az Ercsi Város közbiztonságáért díjat Christe Rezső kapta, a Kiváló tanuló, kiváló sportoló díjat Buzás Gergő Mihály érdemelte ki. Gábor Marcell Díszoklevelet vehetett át.

Martonvásáron sokakat tüntettek ki, de nem mindenki tudta személyesen átvenni az elismerését Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Szintén az ünnepség keretében adományoztak emléklapot Egyedi-Borzsák Katalin és Varga Sándorné aranydiplomás pedagógusoknak.

Martonvásáron pénteken délelőtt ünnepelhettek a helyiek március 15-e jegyében. A huszárok közreműködésével lezajlott koszorúzást követően a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ volt az események helyszíne. Itt egy ünnepi testületi ülés kezdődött, ennek napirendi pontja volt a díjak és kitüntetések adományozása. Előtte népzenei műsorra került sor, amelyet Nemes József, a Martonvásári Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója vezetett föl. A Felvidéktől Erdélyig című produkcióban katonadalok is elhangzottak.

Szili Istvánné nagy tiszteletnek örvend Ercsiben
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Az ülést Szabó Tibor polgármester nyitotta meg, majd a díjátadások következtek, méltatásokkal. A Martonvásár díszpolgára címet Barnabás Beáta érdemelte ki, a város határain túlmutató, kimagasló tudományos és a város hírnevét öregbítő munkássága elismeréseként. Pro Urbe – Martonvásár Városáért címet kapott Orbánné Molnár Anikó. A Martonvásár Jövő Nemzedékéért kitüntetést Morberné Balogh Eszter vehette át. Martonvásár Kultúrájáért kitüntetésben részesült Pázmány Karolina Ágnes. A Martonvásár Jólétéért kitüntetést a Czagler család kapta. A Martonvásár Sportjáért kitüntetést Illés Kálmán vehette át. Martonvásár Szolgálatában kitüntetést Pécsi László rendőr főtörzszászlós érdemelt ki. Az Év Fiatal Példaképe kitüntetés Tóth Máténak járt, az Év Vállalkozója Martonvásáron kitüntetésben az Ambach Kft. részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában