Tisztább környezet

2019.03.20. 15:50

TeSzedd! Martonvásáron és környékén

A városban két helyszínen lesz szemétszedés a napokban, de a környékbeli településeken is csatlakoztak az országos akcióhoz.

Bokros Judit

Budapest, 2016. április 28. Önkéntesek a 6. TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésû, legnagyobb hazai szemétszedõ akcióban a Rákóczi híd pesti hídfõje és a Kvassay Jenõ út közötti területen, Budapesten 2016. április 28-án. MTI Fotó: Marjai János

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

Március 18-a óta tart a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, amelyhez hazánk számos pontján csatlakoztak. Az önkéntes résztvevők vállalják, hogy környezetüket megtisztítják a szeméttől, ehhez a munkához pedig biztosítják számukra a védőkesztyűt és a zsákot.

A hazánk legnagyobbnak tartott önkéntes mozgalma idén nyolcadik alkalommal valósul meg és március 24-ig tart. A központi honlapon március 3-ig lehetett előzetesen regisztrálni.

Gyúrón is vállalták, hogy megszervezik az önkéntes szemétszedést, így aki szeretné tisztábbá varázsolni a települést, az a faluházban jelentkezhetett. Az akció március 23-án, szombaton lesz, s aki áldozatos munkájával tesz a tisztább környezetért, azt ebéddel várják majd.

Tordason szintén 23-án munkálkodnak a szemétszedők, akiket 9 órakor a községháza elé várnak.

Martonvásáron csütörtökön 13 órakor indul az egyik akció, a gyülekező a polgármesteri hivatal mögötti parkolóban lesz. A második alkalomra március 24-án, vasárnap 9 órakor kerül sor, ekkor a Kramár abc mellől indulnak a szemétszedők.

Ercsiben a víz világnapja alkalmából tisztítják meg a Duna-partot szombaton 8.45-től. A találkozó a Csónakháznál lesz, a csatlakozókat délben ebéddel várják.

Ráckeresztúron ugyancsak szombaton 9 órától szerveznek szemétgyűjtést, amelynek résztvevői a polgármesteri hivataltól indulnak.

Vezető képünk archív: MTI Fotó: Marjai János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában