Óvodások a kaszárnyák között: az ünnepre készültek

2019.03.12. 07:25

Szurony és színes ceruza – Az Alba Regia laktanyában jártak az óvodások

A Felsővárosi Óvoda fiatal csemetéi tudatosan készülnek a szabadságharc évfordulójának méltó ünneplésére. Ez alkalommal az Alba Regia laktanya területén láthatták, hogyan készülnek a katonák a nagy napra.

Palocsai Jenő

„Alaki kiképzést” is kaptak hétfőn a felsővárosi óvodások

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A viharos széllel dacolva figyelték a Felsővárosi Óvoda növendékei, ahogy a díszőrök a katonazenekar által biztosított ütemben újra meg újra eljátsszák a koszorúzás méltóságteljes procedúráját. A kicsik közül többen részt is vehettek a gyakorlaton. Több apró önként jelentkező vállalta, hogy szobor lesz, mert úgy az ő lábai elé helyeznek virágot. Az alakulótér másik felében a történelmi zászlók hordozói lépdeltek egyszerre, szabályosan, egymástól egyenlő távolságra.

„Alaki kiképzést” is kaptak hétfőn a felsővárosi óvodások
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Kovács Jánosné óvodaigazgató elmondta, hogy két hetet ennek az ünnepkörnek szentelnek. Elkövetnek mindent annak érdekében, hogy a gyerekek belülről élhessék meg ezt az ünnepet. Mint megtudtuk, toborzással indult a programsorozat, aztán lovakat és kokárdát készítettek.

 

A hétfői laktanyai élmény után ma van a nagy finálé, mikor a kartonkardokkal megindul a csata az Ezredéves Iskola tornatermében, a frissen épített Mészeg-hegyen. Az okleveleket igazi huszár adja majd át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában