Havi ötezer forint béren kívüli juttatás

2019.03.06. 13:30

Se földadó, se kommunális adó nincs Sárbogárdon

A mezőföldi város a megyében az elsők között fogadta el az önkormányzat 2019. évi költségvetését. A bevételi és a kiadási egyensúlyt a múlt évi pénzmaradványból teremtették meg.

V. Varga József

– A képviselő-testület továbbra is elsődlegesnek ítéli az önkormányzati intézmények és a településüzemeltetés működőképességének megőrzését, az adósságszolgálat határidőre történő teljesítését, az elnyert pályázatok megvalósítását és a közmunkapályázatok sikeres folytatását – mondta el lapunk érdeklődésére Sükösd Tamás polgármester.

Nem változtattak az iparűzési adó mértékén, és nem vezettek be új adónemet. A település polgárainak se földadót, se kommunális adót nem kell fizetniük (az utóbbit nem sok önkormányzat mondhatja el magáról). A közalkalmazottaknál személyenként havonta 5000 forint béren kívüli juttatást terveztek, a tisztségviselők köztisztviselői illetményalapját 60 ezer forintra emelték. A dologi kiadásoknál az intézményi, hivatali költségvetésben az alapfeladatok végzéséhez szükséges kiadási előirányzatokkal számoltak.

A sport- és közművelődési tevékenységekre, valamint a civil szervezeteknek átadott pénzeszközként a következő összegeket határozták meg: Táborozási pályázat: 800 ezer forint; Bursa ösztöndíj: 800 ezer; civil szervezetek, egyesületek: 2 millió 50 ezer; köz

művelődési tevékenységek: 11 millió 585 ezer, ebből a művelődési központ működtetése 10 millió 545 ezer; sportlétesítmények: 1 millió 926 ezer; sportcélú támogatás: 3 millió 700 ezer forint. A Sárbogárdi Napok kiadásaira 18 millió, a városi ünnepekre és rendezvényekre 2 millió, a partnertelepülési kapcsolatokra 300 ezer forintot különítettek el.

Mintegy másfél milliárdból gazdálkodhatnak
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A bevételeket és kiadásokat költségvetési szervenként és összesen is számlálták. A grémium az önkormányzat idei költségvetését 1 milliárd 448 millió forint bevétellel és 1 milliárd 566 millió forint kiadással fogadta el, s egyúttal meghatározta, hogy a különbözetként keletkezett közel 118 millió forintnyi összegű forráshiányt a múlt évi pénzmaradványból finanszírozza.

– A működési kiadási előirányzatból személyi juttatásokra 542 588 377 forintot, dologi és egyéb kiadásokra 476 504 750 forintot, felhalmozási, felújítási kiadásokra 70 772 985 forintot, a nem önkormányzati szervezetek részére 65 107 576 forint támogatást állapított meg a testület – tette hozzá Sükösd Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában