A többség a Mészöly utcát választotta

2019.03.26. 14:00

Öt hónapig tart a Batthyány utcai felnőttrendelő renoválása

Hétfőn délelőtt a Hiemer-ház Boross termében sajtótájékoztatón számoltak be a maroshegyi orvosi rendelő felújításával kapcsolatos tudnivalókról.

Sági Zoltán

A Mészöly Géza utcában várhatóan nagyobb lesz a betegforgalom

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tájékoztatón a terület önkormányzati képviselője, Brájer Éva alpolgármester mellett megjelent Kovács Krisztián háziorvos és Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója is. Elhangzott: az orvosirendelő-felújítási program keretében ezúttal a Batthyány utcai felnőttrendelő kerül sorra a Maroshegyen, amelynek öt hónapig tartó renoválási munkálatai április 1-jén, hétfőn megkezdődnek. Ez idő alatt a háziorvosok a Mészöly Géza utcai rendelő emeletén fogadják maroshegyi pácienseiket. A gyermekorvosok és a védőnők azonban változatlanul a Batthyány utcában maradnak, mivel a felújítás csak a másik épületrészt érinti. Mint Brájer Évától megtudtuk: tavaly év végén egy szavazóurnát helyeztek el a Batthyány rendelő várótermében, ahol maguk az ellátottak voksolhattak az ideiglenes rendelések lehetséges helyszínei mellett. Az elsöprő többség a Mészöly Géza utcai rendelőintézetet választotta.

Hétfőn már a Mészöly utcában indul a rendelés

A felújítás során akadálymentesítik az épületet, mindkét váróteremből elérhető, közös vizesblokkot és a dolgozóknak külön szociális teret alakítanak ki. Megszépülnek a várótermek, a rendelők, és megújul az épület teljes gépészeti és villamoshálózata. Az azbesztpalás tetőszerkezetet eltávolítják, az épület új fedelet kap, a padlásteret és a homlokzatot hőszigetelik és kicserélik a nyílászárókat. A kivitelezés nettó költsége közel 69 millió forint lesz. Amennyiben a bontás nem tár fel váratlan körülményeket, a felújítás augusztus végére készül el. A felnőtt háziorvosok rendelési ideje, valamint a telefonszámaik változatlanok maradnak a Mészöly Géza utcai rendelőben is – hangsúlyozta a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója. Varga Márta egyúttal türelmet kért azoktól a kismamáktól, akik a Batthyány utcai rendelőbe járnak, mert az épületbe való bejutásukat a felújítás érinteni fogja. A Mészöly Géza utcában várhatóan nagyobb lesz a betegforgalom, emiatt ott is az ellátottak megértését kérik.

A Mészöly Géza utcában várhatóan nagyobb lesz a betegforgalom
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap / Archív

Április 1-jén, hétfőn már a Mészöly Géza utcában indulnak a rendelések. Kovács Krisztián arra biztatta a pácienseket, hogy bármilyen ellátási probléma esetén hívják a rendelőket, a saját orvosaikat és közösen keressék meg a megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában