Járda, parkoló, út: sakkozás a térrel

2019.03.12. 17:30

Kiemelt jelentőségű fejlesztéseket kaptak a Tóvárosiak

A Tóvárosi lakónegyed és a Széchenyi út környékén élők az idei évben is számos fejlesztésre számíthatnak idén. Ezekről tájékoztatták a lakosságot hétfőn.

S. Töttő Rita

A tóvárosi iskolába sokan eljöttek informálódni

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az 5. számú választókörzet 2018–2019-es fejlesztéseiről, feladatairól Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a lakosságnak hétfőn a Tóvárosi Általános Iskolában.

A képviselő kiemelte 2018. két legnagyobb helyi fejlesztését: a Széchenyi út 33–51. előtti járda, kerékpárút és parkolók kialakítását, felújítását, valamint a teljes város közlekedésére pozitív hatást gyakorló Széchenyi–Horvát István út kereszteződésének négysávosítását. Szintén óriási program volt a térségben az elmúlt évben a Sóstó rehabilitációs programhoz kapcsolódó teljes út-, járda- és sétánymegújítási program.

– Bátran mondhatom, hogy ez a körzet kiemelt jelentőségű forrásokat kapott az elmúlt években – fogalmazott a képviselő, majd kiderült: az idei évben is várhatók nagyszabású fejlesztések, van ugyanis még teendő bőven.

A tóvárosi iskolába sokan eljöttek informálódni
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A Tóvárosi lakossági fórumon az idei esztendő kapcsán kiemelték a főbb fejlesztési irányokat is. Ezek szerint a Tóvárosi óvodában a vizesblokk, az ereszcsatorna és a fűtési rendszer felújítása várható, a Hosszúsétatéri óvodában pedig nyílászárócserét, valamint az udvaron multifunkcionális sportpálya kialakítását tervezik. Ez utóbbi a város óvodai játszótér programja keretén belül valósulhat meg, s 2020-ra készülhet el. Idén jelentős – 50 millió forintos – járdafelújítási munkálatok is várhatók – a Tóvárosi lakónegyed 53–58. előtt, illetve a körforgalomig, továbbá a Széchenyi út 27–29., illetve 39–43. előtti szakaszokon, a Hosszúsétatér 5–21. előtt, valamint a Halom utcában. Mészáros Attila emellett kiemelte a Hosszúsétatér 17–21. mögötti parkolóbővítés terveit, a Homoksor felújítását és a református temető melletti száz parkoló megépítését. Több lakóközösség is a parkolók bővítését vagy fizetőssé tételét kérte írásban korábban Mészáros Attilától, aki azonban kiemelte: a fizetőssé tétellel nem oldódnak meg a problémák, csak eltolódnak, ráadásul sok helyen már csak a zöldfelület rovására tudnak új helyeket kialakítani. Ehhez azonban a társasházak beleegyezése szükséges.

Mészáros Attila volt a fórum házigazdája
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester, aki szintén részt vett a fórumon, a déli összekötő út fejlesztését emelte ki, amely a Sárkeresztúri és a Seregélyesi út összekötését teszi lehetővé. Kétszer egysávos út lesz, amellyel megoldódik a környék elkerülése, s a belváros terhelése is csökken, fogalmazott. A 3 milliárd forintos beruházás közbeszerzési eljárását még idén elkezdik, a kivitelezés pedig két-két és fél évet vehet igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában