nincsenek egyedül

2019.03.28. 07:45

Jótékonysági bált rendezett a Sárszentmiklósi Iskoláért Alapítvány

A Sárszentmiklósi Iskoláért Alapítvány 1995-ös megalakulása óta az intézmény szép hagyományai közé sorakozott föl a jótékonysági, támogatói bál.

V. Varga József

Bájos elsősök a tánc nyelvén

Fotó: Kovács Zoltán

– Évről évre állandóvá fényesedett élmény a gyerekek bemutatkozása: az elsőseink első fellépése és nyolcadikosaink búcsúzó tánca. Ugyanakkor örömünk, és egyúttal lehetőség számunkra az az adomány és támogatás, amivel ilyenkor gazdagodik az iskolánk – mondta lapunknak Horváth Ferencné Mikuli Erzsébet, a Sárszentmiklósi Általános Iskola igazgatója. A bál nyitányaként az 1.a osztályosok bájos táncot lejtettek. Libbent a tüllszoknya, ahányan szálltak, annyifélék voltak. A fruskák táncát Kovácsné Rehák Judit és Koska Daniella formálta. A következő tánc a nyolcadikosoké volt, ajándék is, meglepetés is, szeretettel és szívből.

Bájos elsősök a tánc nyelvén
Fotó: Kovács Zoltán

Aki segítette őket: Balázs Sándorné. A miklósiak „ír tornádóinak” az 1.b-sek csaptak föl, táncukat Szabóné Molnár Melinda és Fodor Erzsébet Márta tanította be.

A Piliga énekkettős, a harmadikos Hepp Laura és Varga Dorina népdalokkal készült, Horváth Ferencné segítségével. „Felejtsd el, hogy szép akarsz lenni, és gyönyörű leszel!” – tanácsolta egy jó nevű koreográfus csaknem száz éve a táncosainak. Az évek elszaladtak, már a 21. századot írjuk, az intelmet azonban az iskola végzősei is megfogadták, hiszen gyönyörűen keringőztek, mindenki örömére. – Amint Janikovszky Éva írta, nálunk itt minden együtt van: régi és új, kicsi és magas. Elfogadtuk, belaktuk, szeretjük; naponta alakítjuk, szépítgetjük. Kívül és belül. Jó, hogy ebben nem vagyunk egyedül – tette hozzá az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában