Felkapják a pohár vizet!

2019.03.22. 07:10

Három ökoprogramhoz is csatlakozott a soponyai iskola

Sűrű hetük van a soponyai suli diákjainak, hiszen iskolájuk egyszerre csatlakozott három, a napokban zajló ökoprogramhoz.

Majer Tamás

A tanárok előzetesen figyelmeztették a gyerekeket, ne nyúljanak semmi veszélyeshez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egyike a TeSzedd! hulladékgyűjtő akció volt. A gyerkőcök tegnap a fél falut végigjárták.

A tanárok előzetesen figyelmeztették a gyerekeket, ne nyúljanak semmi veszélyeshez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Építési törmelék, tehát se tégla, se hungarocell ne kerüljön a zsákokba! Törött üveghez se nyúljatok hozzá! Gumidarabok, gyógyszer, elektronikai hulladék se kerüljön a zsákokba; semmilyen veszélyes hulladék! – adta ki az indulás előtti utolsó jó tanácsokat a tettre kész gyerkőcöknek Kajári Henrietta biológia–környezetvédelem szakos tanárnő. – Viszont jegyezzétek meg azt a helyet, ahol nagyobb mennyiségben ilyet találtok – tette még hozzá, nyilván a településen illetékes, felnőtt dolgozóknak adják tovább a fülest.

Egy tehetséges tanuló, Boglárka rajza

A Fenntarthatósági Témahéten – szemléletformáló rendhagyó tanórán vettek részt csütörtökön a nyolcadikosok – és a vízfogyasztás népszerűsítését célzó Happy-Hét programsorozatban is aktívan részt vett az iskola. Víz nélkül nincs élet címmel rajzversenyt hirdettek. Néhány osztály pedig, a többiek nagy örömére, divatos popslágereket költött át vízivásra csábító nótákká, s adták át az intézmény aulájában. Ugyanitt vízbár is szélesre tárta kapuit. Ezen a héten cukrozott üdítő helyett csakis a csapvíz fogyott, ennek betartását az egy hétre felhatalmazást kapott vízi zsaruk ellenőrizték!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában