újabb lépés

2019.03.07. 07:30

Gyűjtés indult Pátkán: kell egy tornaszoba

Öt éve ismét van iskolája a falunak, amelyet a református egyház működtet, s amelyik – úgy tűnik – szeptembertől még hangosabb lesz. Amire pedig egyre égetőbb szükségük van: egy tornaszoba.

Borsányi Bea

A farsang remek lehetőség volt egy jótékonysági bál megrendezésére

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Mivel a jelenleg négyosztályos iskola és a háromcsoportos óvo­da is teljes kihasználtsággal működik, nincs hely a testnevelésórák, illetve foglalkozások megtartására. Jó időben ki lehet menni az udvarra, a műfüves focipályára vagy a tópartra, ám rossz időben nem tudják megtartani az iskolában kötelezően előírt mindennapos testnevelésórákat. Lenne lehetőség tornaszoba kialakítására a régi hivatali épületben, ám ehhez – mint mindenhez – pénzre van szükség. Sajnos az önkormányzat a hely biztosításán túl nem tudja támogatni a tornaszoba létrehozását, ezért az iskola intézményvezetője, Dobos Beatrix úgy gondolta, megpróbálja legalább az anyagköltségre összegyűjteni a szükséges összeget, ami nagyjából egymillió forint. A munkálatokban segítségére lesznek a szülők, illetve a pátkai szakemberek, ám a cementet, a festéket és sok más egyebet meg kell venni.

A farsang remek lehetőség volt egy jótékonysági bál megrendezésére
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A farsangi időszakban ki is használták a lehetőséget a gyűjtés megindítására, és az iskolai, óvodai szülői munkaközösség jótékonysági bált szervezett a művelődési házban. Sokan megjelentek és megvásárolták a belépőt, illetve a támogatói jegyet. Eddig 279 ezer forint jött össze. Ezenfelül minden házba dobtak be szórólapot, amelyen kérik a helyiek támogatását. A felajánlásoknak bankszámlát is nyitottak. A tornaszobával újabb lépést tehetnének az iskolában, amelyet felmenő rendszerben nyolcosztályosra szeretnének fejleszteni, és ahol, úgy tűnik, szeptembertől a Pátkán húsz tankötelessé váló óvodásból tizenhét kezdi meg majd tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában