Szakma kiváló tanulója

2019.03.16. 07:25

Az ország minden részéből érkeztek a pékek és cukrászok országos versenyére Fehérvárra

Szép hazai siker született az édesipari termékgyártó szakma kiváló tanulója verseny országos döntőjében.

B. Kiss László

Az ország minden részéből érkeztek a versenyre

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Idén a pék-, valamint az édesipari termékgyártó tanoncok országos versenyét – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felkérésére – a székesfehérvári Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában rendezték meg március

12. és március 14. között. A leendő pékek 58. alkalommal vetélkedtek, a másik szakma majdani képviselői pedig másodszor.

A megnyitót követően először elméleti feladatokat kellett szóban és írásban megoldaniuk az inasoknak, szerdán pedig a gyakorlati feladatok következtek az iskola tanműhelyében. Az ünnepélyes eredményhirdetést csütörtök délelőtt tartották. Itt mindkét szakma esetében megnevezték az első három helyezettet, de köztük sorrendet nem állítottak föl. Az ugyanis, hogy közülük a képzeletbeli dobogó mely fokára ki állhat április derekán Budapesten, az Agrár Szakma Sztár versenyen dől majd el.

Az ország minden részéből érkeztek a versenyre
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezért aztán a dobogósokat az eredményhirdetésen ábécé sorrendben szólították. A dobogós helyeken egyébként négy iskola osztozott,

nagy dicsőség, hogy a házigazda intézmény egyik diákja is az első három között végzett. Eszes Martina Napsugár az édesipari termékgyártók versenyében nyújtott kimagasló teljesítményt, amint arról Szécsi Ildikó, a Szent István igazgatóhelyettese tájékoztatta lapunkat. A szakmunkástanuló felkészítő tanárai Lopertné Brunbauer Orsolya és Molnár Tamás voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában