Önkormányzati támogatással

2019.03.27. 09:41

Áprilisban a dolgozói bérletek felét a város állja

Áprilisban 3500 forintért vehetnek teljes árú havi összvonalas és K-s helyi bérleteket Székesfehérváron, illetve a II. negyedéves bérletek áprilisra eső részét is 50 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg.

Feol.hu

30 millió forint a buszbérletek egyszeri támogatására

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Áprilisban féláron, azaz 3500 forintért váltható a teljes árú havi összvonalas helyi bérlet Székesfehérváron, a K-s havi bérlet 3940 Ft-ért, a negyedéves bérlet pedig 16042 Ft-ért vásárolható meg most. Polgármesteri javaslatra, a költségvetés elfogadásakor döntött erről a közgyűlés. Az Önkormányzat ezzel a támogatással szeretné segíteni a város azon dolgozóit, akik munkába járásukhoz a közösségi közlekedést használják. A kedvezményhez semmilyen igazolásra nincs szükség, a jegypénztárakban ezen az áron juthatnak hozzá az utazók, de természetesen ezek a bérletek is csak bérletigazolvánnyal együtt érvényesek.

„A tavalyi rekordösszegű iparűzésiadó-bevétel tette lehetővé az április félárú bérlet biztosítását, ami a helyi gazdaságban dolgozó emberek munkájának eredménye, akiknek a munkáját is szeretnénk megköszönni ezzel a kedvezménnyel. A jövőben is gondolkodik hasonló kezdeményezéseken az önkormányzat, ha a város gazdasági teljesítménye ezt lehetővé teszi, hiszen a fenntartható közlekedést is szolgálja a kedvezményes bérlet.” – erősítette meg Cser-Palkovics András polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában