megáldva és megszentelve

2019.02.04. 15:00

Újra uralja saját terét az országzászló Fehérváron

Az eredeti állapotnak megfelelően helyreállított Ereklyés Országzászló Emlékmű Gyertyaszentelő Boldogasszony napján új zászlót kapott, melyet kora délután vontak fel az apostoli kettős keresztben végződő zászlórúdra.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton délután egy órakor az Országzászló Védnöki testület tagjai, élükön Boór Ferenc vezetővel bevonultak a Nagyboldogasszony- és Nepomuki Szent János-templomba. Különleges esemény volt ez, mert dudaszó harsant a rokokó bútorzat felett, mikor beléptek a civil szervezet tagjai, akik fehér cérnakesztyűikkel kifeszítették az új országzászlót és a padsorok között feszes vigyázzban állták végig az ott zajló szentségimádást.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Miután az oltári szentséget ünnepélyes mozdulatok és énekszó mellett visszahelyezték az oltár szívébe, Brückner Ákos Előd atya a zászlóhoz állt és megáldotta, majd megszentelte azt. Az ünnepi csendet követően a magyar himnuszt majd a Boldogasszony anyánk című régi himnuszt énekelték a hívek. A plébános úr mindenkit kézfogással engedett útjára a ciszterci templomból. A Főutcán a zászló gondozását magára vállaló szervezet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom képviselői és számos érdeklődő, harsogó dudaszó ütemére vonult végig a Főutcán az Országzászló térre. A Városgondnokság szakemberei segítettek a helyére tenni a zászlót, amit egy kis technikai probléma késleltetni tudott ugyan, de megakadályozni nem. A lobogót rögzítették a keresztrúdon és az ünnep kedvéért egy kis ideig a magasba húzták, ám a rendezvény végén újra leengedték. Boór Ferenc, a védnöki testület vezetője azt mondta, hogy addig félárbócon lesz a zászló, amíg az ország egészséges igazságossága helyre nem áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában