sokan a szomszédos üzletbe térnek be

2019.02.22. 07:30

Túl letisztult a Budai úti posta?

A Budai úti posta új helyét még szokni kell. Az idősek között akad olyan, aki alig veszi észre az új szolgáltatási helyet, vélekedik olvasónk. Gyakran a szomszédos üzletbe térnek be először, mesél tapasztalatairól.

S. Töttő Rita

A Budai úti posta a szabályok szerint készült, a postaládát a régi helyen hagyták

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Budai úton lévő 6-os posta új helyen működik 2018 szeptemberétől, a korábbi helytől mindössze pár száz méterre, kényelmesebb, modernebb környezetben. Már nagyon várták ezt a helyiek, az idősek között azonban akad olyan, aki nem könnyen találja meg az új helyszínt. Olvasónk azt mondja, nem ő volt az egyetlen, aki a szomszédos üzletbe tért be először, s ott kapott tájékoztatást arról, hova is kell mennie. Megnéztük a helyszínt – az új posta külső megjelenése letisztult, fehérre és zöldre meszelt falat kapott, s még egy postai címer is tanúskodik arról, milyen szolgáltatásra számíthatnak a betérők az adott épületben.

A Budai úti posta a szabályok szerint készült, a postaládát a régi helyen hagyták
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

De tény, hogy a felirat kicsi és magasan található, azon kívül semmi nem utal arra, hogy itt a posta. Legalább egy nagyobb felirat és egy utcára kihelyezett postaláda lenne az épületnél – vélekedik olvasónk. A Magyar Postának jeleztük az igényt, s azt a választ kaptuk, hogy a posta épületét a társaság arculati szabályainak megfelelően szerelték fel a postai szolgáltatásokat jelző pajzzsal, felirattal, dekorációval és a nyitvatartást jelző táblával. Megjelenése – hangsúlyozták – gyakorlatilag ugyanolyan, mint a korábbi helyen volt, e tekintetben tehát nincs különbség.

A régi postaládát pedig – szakmai állásfoglalás alapján – a korábbi helyén hagyták. „Azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink ennek helyszínét megszokták. Amennyiben erre igény van, a posta előtti területen elhelyezhető egy megállító tábla, amely talán javítaná a tájékozódást, ezt a közeljövőben munkatársaink megvizsgálják” – tette hozzá a posta kommunikációs osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában