Feszegették a határt – irány a döntő!

2019.02.12. 07:10

Sokszoros Fejér megyei táncsiker a megyén túl

A Martonvásáron és Székesfehérváron táncot tanuló fiatalok legutóbb a szomszédos megye egy városát, Oroszlányt vették be. Nagy sikerrel!

Szanyi-Nagy Judit

A siker után bizony nagy volt az öröm! Így festenek a boldog táncosok Fotó: Kuthy Mercedes

Egyfajta határfeszegetés ez, de nem a szó szoros értelemben. Saját határaikat – és testüket, izmaikat – feszítik a táncoslábú ifjak.

Legutóbb Oroszlányban tették ezt, a XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális döntőjén. Az efféle térségi megmérettetések az elődöntők helyett kaptak helyet, idén előbb Oroszlányban, ezt követően Miskolcon, Szekszárdon és Makón. A „regionális” titulus csak iránymutató.

– Bármelyik regionális döntőre jelentkezhettünk volna, a Komárom-Esztergom megyei városba tudomásom szerint még Kecskemétről is érkeztek versenyzők. Mivel úgy éreztük, a produkcióink készen állnak, valamint Székesfehérvárról és Martonvásárról Oroszlány megközelíthető távolságban van, úgy döntöttük, itt mutatjuk meg tudásunkat – mesélt a regionális döntőről Nagy-Kuthy Zoltán, a két Fejér megyei helyszínen működő táncstúdió névadója.

A siker után bizony nagy volt az öröm! Így festenek a boldog táncosok Fotó: Kuthy Mercedes

A verseny során mintegy hetven versenyszámot láthatott a közönség és a zsűri; a Dance Studio Nagy-Kuthy növendékei három korcsoportban (gyermek, junior, ifjúsági) és két műfajban (modern balett, jazztánc) is megmutatták tudásukat, a döntőbe öt csoportjuk hét koreográfiával jutott be, rendszerint második és harmadik helyezéssel.

Valamint egy különdíjat is elnyertek legkisebb fehérvári csoportjukkal, amelyben a tagok nagy része még csak nagycsoportos. – A fehérvári gyermekeknek ez volt életük első versenye – osztotta meg velünk a külön örömteli információt Nagy-Kuthy Zoltán, aki Kuthy Mercedesszel közösen foglalkozik a tehetséges megyei növendékekkel. A próbák pedig folytatódnak, hiszen közeleg a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett fővárosi, nívós megmérettetés: itt az egyes korcsoportok külön-külön mutatkoznak be. Biztató jel, hogy a zsűri nemcsak a táncosokat, de a tanárokat is méltatta. Például nem vették észre, hogy a „gyermeknél” idősebb „junior” kategóriában – miután a besorolást a legidősebb gyermek határozza meg – a 15 éves mellett egy 11 éves kislány is táncolt.

A döntőket áprilisban és májusban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában