tesztektől a jelmezekig

2019.02.14. 15:30

Rendhagyó törióra volt a Városháza Dísztermében

Élményekben gazdag, rendhagyó történelemórát tartottak szerdán a Városháza Dísztermében. A programot a Szent István Király Múzeum szervezte az István Király Általános Iskola hatodikos diákjai számára.

FMH

Nem mindennapi élmény a Díszteremben töriórát hallgatni

Fotó: ÖKK

A rendhagyó történelemóra-sorozatot a 2013-as Szent István Emlékévben indította el a Szent István Király Múzeum. Az intézmény munkatársai egy-egy uralkodóhoz kapcsolódó tematikákat dolgoztak ki, az osztályok pedig választhattak, hogy éppen kiről szeretnének tanulni a múzeumpedagógiai óra során. Szent István és Szent László bizonyultak a legnépszerűbbnek, a tapasztalatok szerint a róluk szóló ismertető illeszthető be leginkább a tanrendbe.

Nem mindennapi élmény a Díszteremben töriórát hallgatni
Fotó: ÖKK

Amint az önkormányzati kommunikációs központ beszámolt róla, szerda délelőtt Haraszti Zsigmond múzeumpedagógus tanította a Szent István Király Általános Iskola 6/B. osztályos tanulóit a Városházán. A gyerekek ismerkedtek a Díszteremmel, a közgyűlés működésével, a történelmi zászlókkal és a falfeliratokkal. Volt a város nevezetességeihez és neves történelmi személyiségeihez kötődő játékos teszt, a gyerekek jelmezekbe öltözhettek, és megidézték az államalapító uralkodó korát.

Krählingné Kovács Tünde, az István iskola igazgatója elmondta: a rendhagyó törióra nagyon népszerű a gyerekek körében.

A rendhagyó programsorozatra a Szent István Király Múzeumban Haraszti Zsigmondnál jelentkezhetnek az iskolák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában