futás és farsang

2019.02.17. 07:10

Két jótékonysági rendezvényt is szerveznek Ráckeresztúron

Az egyik, az egyházközségi farsang többéves múltra tekint vissza, a másik – Futás a jövőért! – új kezdeményezés, ezért a szervezők remélik, sokan a nemes ügy mellé állnak.

Gajdó Ágnes

Az egyházközségi farsangon minden évben ötletes, változatos jelmezekbe öltöznek a gyerekek

Fotó: Gajdó Ágnes

Évekkel ezelőtt a helyi római katolikus egyházközség azt a célt tűzte ki, hogy a plébánia­udvart közösségi térré alakítja. Pályázatokból, adományokból sikerült anyagi forráshoz jutni, s felújították a plébániát, közösségi helyiségeket alakítottak ki. Összefogással elbontották az udvaron álló régi épületeket, megtörtént a tereprendezés, majd az alapozás és a megálmodott ifjúsági ház ünnepélyes alapkőletétele. Munka azonban akad még bőven, így a március 2-án rendezendő farsangi délután bevételét is a közösségi tér fejlesztésére fordítják.

Daradics Zoltántól, a rendezvény egyik fő szervezőjétől megtudtuk, az idei vidám délután középpontjában a gyerekek állnak majd. Sor- és váltóversenyek, különféle akadálypályák várják a kicsiket, nagyokat, az ügyes kezűek és a barkácsolni vágyók a kreatív sarokban különféle kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt, s közben énekeket, mondókákat is tanulhatnak. Lesz arcfestés, és természetesen a sokak által kedvelt jelmezes felvonulás sem marad el.

Az egyházközségi farsangon minden évben ötletes, változatos jelmezekbe öltöznek a gyerekek
Fotó: Gajdó Ágnes

Ugyancsak jótékony cél vezérelte a Futás a jövőért! akció ötletgazdáját. Radócz Barna március 16-ra időzítette a futóversenyt, amely a nemrég szintén összefogással megépült játszótérről indul. A családi táv 1848 méter, amelyet kocogva vagy sétálva is megtehetnek az indulók. A gyerekeknek 1500, a felnőtteknek 5000 métert kell futni. Nyugdíjasok is nevezhetnek, rájuk 1000 méter vár, s engedélyezett a séta és a kocogás is. Minden kategóriában az első három helyezett oklevelet és érmet kap. A nevezési díj 14 éves kor felett 500 forint, a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 300 forint. A bevételt tárgyi eszközök formájában a község fejlesztésére ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában