komoly beruházás

2019.02.20. 07:25

Ezredéves: megújult a tálalókonyhájuk

Megújult az Ezredéves tálalókonyhája, melynek működtetését az idei tanévtől a Hatpöttyös Nonprofit Közhasznú Kft. vette át.

V. Varga József

Az Ezredéves iskolában fontosnak tartják a minőségi alapanyagokat az étkeztetésben

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Az iskolai étkeztetést végző szolgáltató szerződése a múlt év júniusában járt le – mondta lapunknak Szépné Reményi Annamária tagintézmény-vezető. – A Hatpöttyös Kft. vezetője, Hermannné Nagy Vera keresett meg, hogy szívesen vállalnák intézményünkben a közétkeztetést. Örültem a lehetőségnek, hiszen a céggel fennálló együttműködési megállapodás keretében tanulóink 2013 óta, a munkaerőpiaci alkalmazkodást segítő program részeként, hozzájuk járnak heti egy alkalommal kisegítő konyhai munkákat végezni. Jól ismerjük az étterem vezetésének üzletpolitikáját és dolgozóik mentalitását: számukra elsődleges, hogy a friss, egészséges alapanyagokból minőségi és változatos ételeket készítsenek.

Az ételeket az étteremből szállítják, a tálalókonyhában melegen tartják azokat, viszont időnként a reggelit helyben állítják össze. A menüt az étterem étlapjáról válogatják, s amint megtudtuk, összesen hetvennégy óvodás és iskolás napi háromszori étkezését biztosítják. A hat ételérzékeny gyermek étele nem a Hatpöttyösben készül, ők csak a szállításban segítenek. A konyhai alkalmazottak (Ancsa néni és Erzsi néni) nagyon kedvesek, nyitottak tanulóinkkal – tette hozzá a tagintézmény-vezető.

Az Ezredéves iskolában fontosnak tartják a minőségi alapanyagokat az étkeztetésben
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Hermannné Nagy Vera ügyvezetőtől megtudtuk: az Ezredéves iskola tálalókonyhájának felújítására és felszerelésére a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program egyik pályázata nyomán volt lehetőségük.

A megújult tálalókonyhát megtekintette Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta: a Hatpöttyös Kft. részéről komoly beruházás a konyha kialakítása és az eszközpark beszerzése. – Példaértékű az Ezredéves és a Hatpöttyös együttműködése – hangsúlyozta –, ami egyrészt a közétkeztetésről, a szolgáltatásról, másrészt a megváltozott munkaképességűek számára munkahelyről és lehetőségről, szakmai és emberi kihívásról, harmadrészt pedig a társadalmi és szociális célok támogatásáról szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában