különbusszal

2019.01.08. 09:29

Tűzgyújtással a Don hőseiért – Pákozdon tisztelegnek

Emléktűzgyújtással tisztelegnek a Don-kanyarban vívott harcok során elesett katonahősök előtt. Az esemény szombaton 18.00 órakor kezdődik a pákozdi Mészeg-hegyen.

A kápolnánál idén is megemlékezést szerveznek

Fotó: FMH Archív

A Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség, a 457. Sz. Cserkészcsapat és a Katonai Emlékpark Pákozd Nemzeti Emlékhely 26. alkalommal szervezi meg az emléktűzgyújtást. A katonai tiszteletadás mellett rendezett esemény a doni áttörés 76. évfordulóján, január 12-én, szombaton 18.00 órakor kezdődik Pákozdon, a Mészeg-hegyi doni emlékkápolnánál.

A kápolnánál idén is megemlékezést szerveznek
Fotó: FMH Archív

Megemlékező beszédet mond Vargha Tamás országgyűlési képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, az elesett hősökért a magyarországi történelmi egyházak képviselői mondanak imát. A programra a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség különbuszt indít szombaton 17 órakor az autóbusz-állomásról, a Hatpöttyös étterem elől, illetve 17.15 órakor a vasútállomásról. Az autóbusz a megemlékezés után vissza is szállítja az emlékezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában