Aktuális információk és kérdések

2019.01.30. 07:15

Színház, csatornarákötés, több parkoló: közmeghallgatást tartottak Martonvásáron

Újabb közmeghallgatáson értesülhettek a helyiek a legfontosabb városi ügyekről, fejlesztésekről, s kérdéseket is föltehettek.

Bokros Judit

A martoniak helyben, a BBK-ban és online is föltehettek kérdéseket Fotó: Csoma Tamás

A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ adott helyet a minap a közmeghallgatásnak, amelyen viszonylag sok érdeklődő jelent meg, s többen otthonról követték az online közvetítést (ez utóbbiról a város közösségi oldalán föltett kérdések is árulkodtak).

Az idei költségvetési koncepciót Szabó Tibor polgármester vázolta föl, és abból kiderült, hogy a bevételi és kiadási főösszeg 2,66 milliárd forint. A város gazdálkodása évek óta kiegyensúlyozott, nincs hiány és hitelre sincs szükség. Ezután Horváth Bálint alpolgármester foglalta össze a 2018-as fejlesztéseket (például: a Szent László lakópark és Erdőhát bekötése a szennyvízcsatorna-hálózatba, térfigyelő kamerarendszer és locsolóberendezés kialakítása a városközpontban), majd kitért a következő időszak terveire is (egyebek mellett: a TSZ udvari szolgáltatóház kialakítása, Beethoven út környezetrendezése), valamint a folyamatban lévő beruházásokra (egészségház, könyvtár, Óvodamúzeum) és az MTA fejlesztéseire.

A beszámolók, tájékoztatók után a közönség kérdezhetett. Egy hölgy a Beethoven iskola új beléptetési rendjének okáról érdeklődött. A választ Csapó Tamás igazgató adta meg, aki rámutatott: az egybejáratos rendszert az átláthatóság, a biztonság, a tanítás nyugalma érdekében vezették be.

Annak kapcsán, hogy iskolaudvaron is korlátozták az átjárást, Szabó Tibor hozzátette: a jövőben vizsgálják, hogyan tudnak az óvodát megközelítő utat is biztosítani a szülőknek.

A martoniak helyben, a BBK-ban és online is föltehettek kérdéseket Fotó: Csoma Tamás

Az erdőháti településrész szennyvízberuházása kapcsán aggodalmát fejezte ki egy hölgy a rákötés időpontja és annak költsége miatt, ám a Fejérvíz illetékesének tájékoztatása után a polgármester hangsúlyozta: idén június 30-ig van idő a rákötésre, s addig semmilyen pluszköltség nem terheli a lakosokat.

Volt, aki a színházi előadások megszűnésének okát firtatta. Válaszként elhangzott: a lelkes amatőröknek köszönhetően egyre több a helyi előadás. Ám az önkormányzat egy profi színházi műhellyel is tárgyal a jövőbeni együttműködésről.

Fontos kérdés volt továbbá, hogyan lehet több parkolóhely a vasútállomásnál? A polgármester elmondta: már egyeztettek a MÁV képviselőivel, helyszínbejárás is volt, ezt a lépést pedig ajánlattétel követi arra vonatkozóan, hogyan bérelheti a város az állomás

túloldali területét, ahol másik parkoló lehetne. A megoldás tehát körvonalazódik.

Az este során számos kérdés merült még föl, amelyekre vagy helyben kaptak választ a kérdezők, vagy későbbre ígértek tájékoztatást az illetékesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában