Már a diploma megszerzése előtt van állásuk

2019.01.16. 11:30

A műszaki egyetemek között a hatodik helyen áll az Óbudai Egyetem

Az Alba Regia Műszaki Karán hétfőn délelőtt második nyílt napjukra várták az érdeklődő végzősöket.

Borsányi Bea

A Székesfehérváron működő szakokon az idén nem változott a felvételi helyek száma, február 15-ig még lehet jelentkezni

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Seebauer Márta egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes, a Mérnöki Intézet igazgatója bevezetőjében kiemelte, az egyetemet első helyen jegyzik a műszaki menedzser szak tekintetében, a legtöbb hallgatót viszont a villamosmérnök szakon foglalkoztatják, míg a földmérő és földrendező mérnök szak abban egyedi, hogy országos beiskolázású, csak Fehérváron működik ilyen profilú képzés. A docens azt is hangsúlyozta, hogy hallgatóik már a diploma megszerzése előtt állandó munkahellyel rendelkeznek, mindegyik képzési formában.

Százhetvennél is több duális helyet kínálnak

Egyre népszerűbb a duális képzés

Fontos tényező a kar ipari beágyazottsága, valamint az egyre népszerűbb duális képzés – Kecskemét és Győr után országosan a harmadik legjelentősebb városként – szintén meghatározó: jelenleg százhetvennél is több ilyen helyet kínál a kar az együttműködő partnercégekkel. Ezek májusban a fehérvári Városházán egy úgynevezett workshop keretében személyesen is bemutatkoznak az addigra már a felvételi eljárásban részt vevő diákoknak. A Fehérváron működő szakokon az idén nem változott a felvételi helyek száma, vagyis ősztől 260 nappali és 65 levelező tagozatos hallgató kezdheti meg tanulmányait. A felsőoktatási intézményekbe egyébként az e-felvételi rendszerén keresztül február 15-ig kell jelentkezni.

A Székesfehérváron működő szakokon az idén nem változott a felvételi helyek száma, február 15-ig
még lehet jelentkezni
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A földmérő és földrendező mérnök szak elég speciális, meglehetősen sokoldalú tudást adunk a hallgatóinknak. Igaz, hogy az agrárszakok közé soroljuk, de van benne elég sok informatika, hallgatnak a diákok földtudományokat, kartográfiai ismereteket, geometriát, geodéziát, de szerepelnek a tananyagban jogi ismeretek is, hiszen a hivatali munkához ez is szükséges – mondta Seebauer Márta.

Seebauer Márta egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A délelőtt folyamán az érdeklődő diákok, valamint a megjelent szülők tájékoztatást kaptak az egyetemről – kiemelten természetesen a székesfehérvári sajátosságokról és az Alba Regia Műszaki Karról –, szó esett a műszaki szakok fontosságáról, a hallgatói életről, a különböző külföldi, belföldi és ösztöndíjpályázati lehetőségekről, továbbá a duális képzésről. Ezt követően jelenlegi hallgatók meséltek az egyes szakokról, majd a délelőtt laborlátogatással zárult. Részletes információkért érdemes felkeresni az egyetem honlapját, illetve a Felvi.hu-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában