képviselőtestületi ülés

2018.12.16. 07:05

Ösztöndíj – helyi tudástőke fejlesztése a cél

Az Új humanizmus – Humán kapacitás fejlesztése című projekt célja Sárbogárdon és a környékén lévő további öt településen (Alap, Cece, Hantos, Nagylók, Sárkeresztúr) a humán közszolgáltatások integrált fejlesztése.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester: Szent István ünnepére készülünk

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Ezenkívül a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén, összességében a helyi tudástőke gyarapítása érdekében.

Mindezzel hozzá kívánnak járulni az egyes humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javításához, ezáltal is fejlesztve az általuk ellátott szolgáltatások minőségét és hatékonyságát.

Amint Venicz Anita jegyzőtől megtudtuk: az önkormányzat Sárbogárdon várhatóan 20 fő számára biztosít majd ösztöndíjat havonta bruttó 10-20 ezer forint összegben. Az ösztöndíjra évente kell pályázni. Az önkormányzat részletesen kidolgozta az ösztöndíjak feltételrendszerét, és meghirdeti azokat.

A képviselő-testület pénteken ülésezett a városháza dísztermében. A képviselők egyebek között tájékoztatót hallgattak meg a 2018. évi közhasznú, közcélú foglalkoztatásról és a végzett munkákról, valamint meghatározták a jövő évi foglalkoztatás kereteit. Jóváhagyták a testület jövő évi munkatervét, továbbá a zöldinfrastruktúra-fejlesztési és -fenntartási akciótervet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában