Vidám gyermekmosolyok

2018.12.07. 07:00

Ajándékot, vidámságot és örömet hozott a Mikulás Fejérben

Volt, ahová hintón, máshová gyalog érkezett a Mikulás. Bizonyos helyeken a jótékonykodó felnőttek is besegítettek az ajándékosztásba: mikuláscsomagokat potyogtattak el a település számos pontján.

Borsányi Bea, V. Varga József, Palocsai Jenő. Bokros Judit

A Szent György Kórházban nagyon várták a kis betegek a nagyszakállú érkezését

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Mosoly és gyógyulás

A szülők és a kórházban ápolt gyerekek együtt várták a nagyszakállút a Szent György Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályán. Érkezéséig a Dalmesterek zenés műsora igyekezett mosolyt varázsolni az arcokra, néhány kis beteg aktívan részt vett a játékokban.

A Szent György Kórházban nagyon várták a kis betegek a nagyszakállú érkezését
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Az osztályon nagyon hálásak azért, hogy minden évben akad olyan önkéntes, vagy önkéntes csoport, amelyik összegyűjti és elviszi a kórházba a csomagokat, ahol arra is nagy gondot fordítanak, hogy a mikuláscsomag a diétának, vagy kezelésnek megfelelően legyen összeállítva.

Hintón jött

Az úrhidai gyerekekhez csütörtök este kétlovas hintón érkezett a Mikulás, az ajándékok szétosztásában egy krampusz és egy rénszarvas is segítette. A Szüret utcában, Molnáréknál a két lurkó először megszeppenve fogadta a pirosba és feketébe öltözött kompániát, de aztán a két és fél éves Milán és a tizenöt hónapos Csenge is megbékélt. Jenőben az óvodásokat kereste fel a Mikulás, akik kis bicajjal, játék motorokkal szegődtek a nyomába; Nádasdladányban a hagyományos Ajándékzsákocska-akció zajlott; Sárkesziben pedig száz gyermek kapott mikuláscsomagot a piros kabátostól.

Úrhidán hintóval érkezett a Mikulás, Molnárékhoz is
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Veszíts el egy csomagot!

Nagy András Veszíts el egy könyvet kezdeményezés mintájára, több helyen szerveződő akcióhoz csatlakozott Sárkeresztes. Csütörtökön a lakosság nagy számban hagyott el egy mikuláscsomagot a parkban, a padon, a bolt mellett, játszótéren, orvosi váróban, a hivatali folyosó ablakpárkányán, az óvodában, vagy az iskolában. A csomagra a résztvevők ráírták: „Én egy elhagyott csomag vagyok, nyugodtan hazavihetsz. Azért vesztettek el, hogy szebbé tegyem a napodat.” A megtalálók üzenetet küldtek és fényképeket töltöttek fel a Facebookra az esemény megjelölésével.

Pótkocsis Mikulás

Négyesfogat szállította a Barkócaberkenye Néptánccsoport ifjú növendékeit és azok szüleit Csókakő utcáin át. A traktor lépésben haladt a négy pótkocsiból álló szerelvénnyel, így azok is kaphattak szaloncukrot, akik csak kijöttek integetni a Mikulásnak. A faluházban aztán ajándékok, szendvics, szörp és forralt bor várta a családokat.

Miklós püspök

A fehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban Mikulás helyett Szent Miklós érkezett, vagyis egy diák öltözött be püspöki ruhába. A nap folyamán apró ajándékokat osztogatva járta az osztálytermeket, az egyik szünetben pedig ő is részt vett a közös ünnepségen. Az összes osztály kisereglett az udvarra, meghallgatták az iskola szellemi vezetőjének, Előd atyának a szavait, ezután pedig az osztályfőnökök egyenként köszöntötték a hozzájuk tartozó diákcsapatot.

A ciszterci gimnáziumban Szent Miklós püspök járt
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szellemes és tartalmas mondatok, idézetek hangzottak el az ünnepre készülődés kapcsán például Böjte Csabától vagy éppen Miklós püspöktől.

A tanári megszólalásokat hangos tetszésnyilvánítás kísérte, végül a rendhagyó Mikulás-, Miklós-napi ünnepség az igazgató, Orosz Ágoston szavaival és áldással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában