Két jótékonysági eseményt is szerveztek egy nap alatt

2018.12.11. 16:00

Megtelt a csodák udvara Lajoskomáromban

Amennyit adnak a Lajoskomáromból és környékéről érkezőknek a helyi események szervezői, annyit vissza is kapnak. No nem tárgyi dolgokról van itt szó – hanem a mosolyról, szeretetről.

Szanyi-Nagy Judit

Halkabban üvöltsön az a dinó! – Pedig érthető, ha nagy az öröm a jótékonysági vásáron vett játék miatt

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Egy nap alatt két jótékonysági rendezvényt is szerveztek a Dél-Fejérben fekvő nagyközségben. A többéves hagyomány, vagyis a jótékonysági adventi vásár a kora délutáni órákban kezdődött – s már ekkor népes tömeg jelent meg a gyógyszertár udvarán. Volt, aki a színpad előtti padra ült, más a meseszép karácsonyi díszeket mustrálta, a többiek pedig egy-egy forró tea, forralt bor, fröccs, hot dog, palacsinta vagy lángos társaságában beszélgettek. Az ételeket és italokat helyiek készítették és árulták, a nedűvel töltött bögrét pedig kaució ellenében használhatták vagy vihették haza a fogyasztók. Ez mind a jótékonysági vásár részét képezte. Csakúgy mint a helyszínen megvásárolható tombola, valamint a településlakók által előzőleg felajánlott tárgyak (plüssök, babák, játékok, dísztárgyak).

Halkabban üvöltsön az a dinó! – Pedig érthető, ha nagy az öröm a jótékonysági vásáron vett játék miatt
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A szervezők színes műsorral készültek: a nézelődőket Pirtyák Zsolt polgármester köszöntötte, az egyházak képviseletében Balogh Márk Dávid református lelkipásztor, Decmann Tibor evangélikus lelkész és Szemere János katolikus plébános mondott beszédet, műsort adtak a helyi óvoda és iskola növendékei, zenélt az Evangélikus Rézfúvós Egyesület és a Tilinkó zenekar. A Mikulást a balatonszabadi Kreatív Színpad művészei hozták magukkal. Mindemellett Az évszakok színei Lajoskomáromban című felhívásra érkezett művek alkotóit is jutalmazták. A vásár bevételéből ajándékcsomagokat állít össze az önkormányzat, s oszt szét adományként.

A nap zárásaként este jótékonysági bál következett, melyet először tavaly rendeztek meg a településen. A Juhászné Kopácsi Brigittához – és két segítőjéhez, Németh Katalinhoz és Takács-Bencze Edinához – köthető rendezvény (belépőből, tombolából, támogatói jegyekből származó) bevételét a helyi rászoruló családoknak ajánlják fel. Úgy tudjuk, nyereségként mintegy 80 ezer forint jött össze. Az ebből elkészülő csomagokat a szervezők az önkormányzat és a családsegítő szolgálat közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában