igézni egy távoli csillagot…

2018.12.02. 16:07

Döntsük le az előítéletből emelt falakat! – Fogyatékkal élők világnapját ünnepelték Sárbogárdon

A fizikai akadálymentesítésen túl fontos, hogy ledöntsünk magunkban minden falat, mely előítéletekből emeltetett, és elválasztani igyekszik bennünket egymástól – fogalmazta meg Sükösd Tamás polgármester.

V. Varga József

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából az önkormányzat, a Csipike Egyesület és a pedagógiai szakszolgálat szombaton ünnepséget rendezett a művelődési központban. Az ENSZ 1992-ben december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította. Ezzel kívánta ráirányítani a figyelmet a baleset, betegség következtében fogyatékossá vált gyermekek, felnőttek és családjaik problémáira. Őket köszöntötték meghitten, szívszorítóan!

Mi egy vérből valók vagyunk! – énekelte a Kossuth Zsuzsanna iskola énekkara
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

„Jó néha sötétben a holdat nézni, / hosszan egy távoli csillagot igézni. / Jó néha fázni, semmin elmélázni, / tavaszi esőben olykor bőrig ázni, / tele szájjal enni, hangosan szeretni. / Jó néha magamat csak úgy elnevetni, / sírni, ha fáj, remegni, ha félek, / olyan jó néha érezni, hogy élek” – Sükösd Tamás Márti dala soraival kezdte köszöntőjét.

 

Hargitai Enikő, a Csipike vezetője elmondta, egyesületük több mint egy évtizede szervezte meg először a rendezvényt, és egyúttal köszönetet mondott támogatóiknak. A műsorban közreműködött a Violin művészeti iskola sárszentmiklósi tagozatának kamaraegyüttese, az adonyi Salina Táncegyüttes, a Kossuth Zsuzsanna gyógypedagógiai intézmény számos diákja és a martonvásári Pápay Ágoston speciális iskola Színvarázs Ulwilla zenekara. Szabó Zsuzsanna énekelt, Szakács Zsóka saját versét mondta. Zárásként a Mikulás megajándékozta a gyerekeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában