Nők, vidék, család

2018.12.06. 15:00

Állandó és változó női szerepek – Előadások a bicskei kultúrkúriában

Izgalmas és mindig aktuális témában tartottak eszmecserét „érintett” nők, értelmiségiek és családanyák magánemberként és civil szervezetek tagjaiként a kultúrkúriában.

Zsohár Melinda

Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesült elnöke a hagyományos és a kivívott női szerepek összeeegyeztetését tartja igazi kihívásnak és nagyon fontosnak napjainkban

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nők társadalmi szerepe az utóbbi száz évben többször és ugyancsak markánsan változott, nem beszélve a családban elfoglalt helyükről. A nehezen kivívott autonómia, a részben megvalósult nemek közötti egyenjogúság, a tanuláshoz és munkához való jog és hozzáférés törekvései során a családban betöltött szerep hol nagyobb terheket rótt a korábbiaknál is nőkre, hol alulértékelték egyik vagy másik területeken a teljesítményüket.

Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesült elnöke a
hagyományos és a kivívott női szerepek összeeegyeztetését tartja
igazi kihívásnak és nagyon fontosnak napjainkban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

A Magyar Piac Szövetkezet elnöke, Konrád Istvánné szervezésében három szervezet képviselői fejtették ki véleményüket a témában: Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesület és Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet igazgatója szólt a Családok éve jegyében az aktualitásokról. Bálint Istvánné, Bicske alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, akik a kormány családvédelmi intézkedéseit is érintették hozzászólásaikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában