Három szántóföldi barát

2018.12.11. 17:00

A fa alá: Magyarország első agrár-mesekönyve

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ az agrár életformára való nevelést és a mezőgazdasági szakmák népszerűsítését tűzte ki célul. Egy mesekönyvvel rukkoltak elő!

FMH

Kedves olvasmány a gyerkőcöknek

Fotó: Vízió Budapest T.Ü.

– Fontosnak tartjuk, hogy már gyermekkorban rájöjjenek az emberek, hogy a mezőgazdaságban dolgozni izgalmas és ígéretes. A modern technológiai eszközök segítségével igazi 21. századi szakmát jelenthet. A népszerűsítést érdemes már óvodás korban elkezdeni: ha itt sikerrel járunk, akkor nagy lépést teszünk afelé, hogy mindig legyen utánpótlása a magyar gazdatársadalomnak. Ezért készítettük el A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben című mesekönyvünket, amellyel az eddigi könyveinktől eltérően nem a szakirodalom gyarapítását, hanem egy játékos ismeretterjesztő anyag megalkotását tűztük ki célul – fogalmazott Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója.

Kedves olvasmány a gyerkőcöknek
Fotó: Vízió Budapest T.Ü.

A színes rajzokkal illusztrált mesekönyv három szántóföldön élő jó barát szemszögéből mutatja be izgalmasan a búza útját a vetéstől az aratáson át egészen addig, amikor kenyér kerül az asztalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában