ajándékok és vendéglátás

2018.11.19. 08:52

Szlovák tűzoltóknál jártak a pázmándi tűzoltók

A Nyékvárkonyi Tűzoltó Testület kétnapos meghívásának tett eleget az Önkéntes Tűzoltóság, Pázmánd egy csoportja. A meghívás a szlovák kisváros egyik új tűzoltó szertárának avatására szólt.

E. Várkonyi Péter

A pap felszentelte az épületet, majd a vendéglátók vezetője, Tóth Ottó köszöntötte a vendégeket. Ezután a pázmándi tűzoltók elnöke is szót kapott.

Fotó: E. Várkonyi Péter

A beszéd közepette a magyarok a kisbuszokból elővettek egy 800-as kismotor fecskendőt. Ezt a nyékvárkonyiaknak vitték ajándékba, amely a versenyekre való felkészülést segíti. A másik ajándék egy nagyobb tűzoltó autó makettje volt, amelyet a vendéglátók elnöke azonnal egy nemes helyre, a versenyeken nyert, díszes serlegek közé „épített” be, hogy az mindig szem előtt maradjon.

A kötelező protokoll után Tóth Ottó a fehér asztalhoz invitálta a kisváros meghívottait. Itt jól lakott mindenki, majd a borozgatás után az elmaradhatatlan tánc következett, ahol a két egyesület tűzoltói is ropták egymással a csaknem végeláthatatlan táncot, csaknem éjfélig. Ezúttal lazán, könnyen ment a vidámság, mert minden tűzoltó felmentés kapott erre az estére a kötelező készenlétből…

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget