köszönetnyilvánítás

2018.11.22. 13:51

Pulykavadászat az iskolában – hálaadást ünnepeltek

A székesfehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola a Hálaadás napjáról is megemlékezett csütörtökön.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az Amerikai Egyesült Államokban népszerű és ezért családokat, közösségeket összehozó ünnep a Thanksgiving Day, amely egyúttal a karácsonyi szezon kezdetét is jelzi.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A pulyka – a turkey – elmaradhatatlan étek ilyenkor a vacsoraasztalon, amelyet nagy előszeretettel fogyasztanak tehát csütörtökön este az amerikai otthonokban, némi áfonyaszósz, krumplipüré, sütőtöktorta és zöldbab kíséretében. Nevezik ezért Turkey Day-nek is ezt a napot.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Fokozva az örömérzetet, ezen a napon játszanak hagyományosan több NFL-mérkőzést, és ilyenkor vannak a legnagyobb forgalmat generáló kereskedelmi leárazások is. A Hálaadás eredete a nagy őszi betakarításokat követő köszönetnyilvánítás és szezonzárás ünnepére vezethető vissza, amelynek közel 400 éves hagyománya van. Ma már állandó napja van: november utolsó csütörtökén ünneplik az amerikaiak.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Comenius igazán különleges módon ismerteti meg ezt az ünnepet a gyerekekkel: köszönőkártyákat kaptak, amelyre ráírják, kinek mit köszönnek meg – legyen az akár osztálytárs, pedagógus, bárki.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ezeket a kártyákat csütörtökön kiosztották a címzetteknek. Emellett további izgalmas feladatokkal tették érdekesebbé a napot az iskolában: a gyerekek írhattak Hálaadás-napi verset, rendezhettek pulykavacsorát papíralkotásokból, dekorálhatták az osztálytermeket, de a legjobb mégis a pulykavadászat volt. Ezen a versenyen az újonnan érkezett diákok jelképes jelmezbe bújhattak, akiket a többieknek kellett képletesen levadászni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában